View Single Post
Eski 03-05-2010, 01:37   #11
bayindirmevki
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozguratalay Mesajı Göster
Biraz karamsar olmuş ama ben derdimi anlatamıyorum sanırım.

Bir insanın temel ihtiyaçları nelerdir ?
Barınma
Yiyecek
giyecek
sosyal aktiviteler
sağlık harcamaları

bunun dışındakiler çok önemli değil **** daha az önemli.
Şimdi yiyecek,barınma zaten çiftlikten kendimiz karşılıyacağız.Giyecek zaten jet sosyete değiliz seneden seneye.Sosyal aktivite valaha benim sosyal aktivitem sinema,tiyatro birde bağımlısı olduğum maçlar için lig tv ve d-smarttan öteye gitmiyor.
Sağlık allah göstermesin bir durum olduğu zaman zaten ssk ve özel sağlık sigortam var.
Bunun dışında illaki harcamalar olacak ancak şehirdeki kadar değil.
Ayrıca 100 dönümden bahsediyoruzda az bir miktarda değil hani forumda okuyorum 10-15 dönümde kendi yağıyla kavrulan büyüklerimizi okuyorum.Neyse sizin değerli bilgilerinizi bekliyorum çok yararlı oluyor
Sanırsam todor ve diğer tecrübeli arkadaşlar sizi yeterince aydınlattı. Meyvelitepe'de bir başka acıdan yaklaştı. Şunu iyi bilin 15 dönüm ile geçim olmaz. Kendi yağı ile kavrulanların ek geliri vardır. Benim kayınbabam 400 dönüm sulu arazi, iki traktör, 350 koyun ile geçinemiyor. Banka borcu boyunu aşmış, tefeci elinde. Siz nasıl olur dersiniz ama o araziler, koyunlar getirdiği kadar, götürüyorda. İşletme gideri diye bir şey var. Tarımda ki gelir erozyonu işletme sermayelerini eritiyor. Nasıl sıfırlandığınızı hiç fark etmezsiniz. Durum bu kadar korkunç. Onun için size adım, adım dedim.

Benim 85 dönüm arazim var. 30 dönümü elmalık. Yine de bunlara güvenip şehirdeki işimi ve düzenimi bozmaya cesaret edemiyorum. Şehirden kazandığımla arazimin giderlerini finanse ediyorum.

Bu işleri bilmiyorsanız bilen bir yakınınızın olduğu köye yerleşin. Yakınınız yok ise çok gezin, çok araştırın, gerçekten sevdiğiniz bir yere yerleşin ve çok tecrübe gerektiren tarım alanlarına bulaşmayın. Hayvancılık zordur, köylü doğmanız gerekir. Sonradan köylü olmakla olmaz. Hayvan doğumda zorlanınca elinizi sokup çıkartmak vardır, Hayvanlardan insana bulaşan hastalıklar vardır. Hayvanın huyunu, suyunu bilmek gerekir. Keza meyvecilikte de her meyve olmaz bazısının 40 türlü ilacı vardır. Hiç deneyiminiz ve özellikle desteğiniz yok ise zeytin ve ceviz gibi doğada yabani olarak da yetişip, direnen cinslerden başlamanız akıllıca olur.

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön