View Single Post
Eski 02-05-2010, 16:08   #19
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Tekirdağ yöresinin süt ve yoğurtlarını tatma, onlarla beslenme fırsatını benim gibi doğuştan elde edenler de var. 8-)

Çocukluğum evde mayalanmış yoğurt yemekle geçti, sütler de kendi ineklerimizdendi. Yoğurdun 5. günden sonra ekşidiğini en lezzetli vaktinin 2. gün olduğunu bilirim. Sütün (çiğ) yaz aylarında bozulması için ise 1-2 saat yeterliydi, kaynatmak taşınması aşaması için biraz zaman ekliyordu, ama çok değil diye hatırlıyorum.

Bugün ise durum ortada. Yoğurtlardaki değişimi hiç de iyi yönde yorumlayamıyorum.

Bir de şöyle bir durum var ki; çocuğu olanlar bilir, Danone'nin Danino diye bir ürünü var, çocuklar için. Yoğurda benzeyen ama olmayan, hiç katkısız olduğu iddia edilen, sütlü, meyveli ve uzun süre hiç bozulmadan dayanan bir ürün (yazın sütün saatler içerisinde bozulduğunu hatırlayın).

İşte bu ticari adından başka bir adı bile olmayan 'şey'i, yoğurdu tercih etmeyen çocuklar bile kısa sürede bağımlısı oluyor. Sebep sonuç ilişkilerini düşününce, gördüğüm tablo hiç hoşuma gitmiyor.


gece
en beğenmediğimiz hayvanlar bile besinlerini seçerken insan olarak besinini bilinmezlikler içerisinde aslanın ağzında elde etmekten hoşnutsuz forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön