View Single Post
Eski 28-12-2006, 13:51   #18
dortyuz
Ağaç Dostu
 
dortyuz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2006
Şehir: Kocaeli & İstanbul
Mesajlar: 136
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
sayın sukranayalp

roridula benim de istediğim bir bitki...

Bu bitkiye sahip olmanın tek yolu Erkan Hocamı kandırmak

Erkan Hocamı bu bitkiye bakabileceğimizi inandırırsak bizi kırmaz...Hocam ,"söz çok iyi bakacağım"

Erkan Bey'in de farklı tür bir cevap vereceğini düşünmüyorum, hatta vermişti de zamanında buna benzer bir cevap:

Biiiir, tohumdan yetiştirme yöntemi amatör ve özellikle bir bitkiyi ilk defa yetiştirecek olanlar için son derece yanlış, ve bir o kadar da heves kırıcı. Bitki

İkii - Roridula, Byblis, Drosopyllum, Genlisea gibi 'ileri seviye' olarak tanımlanabilecek etoburlardan ilk etapta kesinlikle uzak durmanızı tavsiye edelim, bitki öldürmek gerçekten çok üzücü. Hele böyle fazlaca özellikli bitkilerse insan gerçekten çok üzülüyor. Tavsiyem, giriş seviyesi olan bazı Drosera, Dionaea, Sarracenia ve Nepenthes türleri ile başlayıp bunlara gerekli şartları sağlayabiliyor olduğunuzu gördükten sonra yavaş yavaş skalanın merkezinin dışına ilerlemek.

Üüüç - Roridula tohumu özellikle çimlendirmesi çetrefilli olan tohumlardandır. Doğal ortamında tohum keselerinin açılıp tohumların toprağa düştüğü vakit genellikle yaz ortasıdır ve Roridula'nın doğal yaşama alanında sık sık yaz yangınlarıyla çalılık tamamen yanarak yer seviyesine iner; tohumlar da bu yangın artıkları ile ıslanan yağmur suları ile çimlenir. Bu tür tohumlar için duman diskleri satılmakta, ya da maceracı yetiştiriciler saksı üstü küçük yangınlar oluşturmakta; yine de tohum çimlenmesi garanti edilememekte.

Tabi yine de ısrarcı olursanız, eminim ki Erkan Bey size yardımcı olacaktır.

Düzeltme: Zaten cevap vermiş

dortyuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön