View Single Post
Eski 01-05-2010, 21:10   #327
Harun Parlak
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aygün Mesajı Göster
Bugün okul bahçesinde minik bir afacanın kırıp attığı yarı odunsu ve filizlenmiş bir dalı filizlerini ve kendisini ayrı saksılara köklendirmek amacıyla daldırdım. Doğru mu yapmışım, köklenirler mi ve bu uygulamam bonsai denemesi için doğru bir başlangıç mıdır? Düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
Bu mevsimde; yarı odunsu ve taze filizlerden köklenenler olabiliyor. Sizin köklendirmeye çalıştığınız tür nedir bilemiyorum. Şansınıza köklenirse; ileri tarihlerde değerlendirirsiniz. O kırılan dalları; sanki bonsai adayı imiş gibi budayıp,telleyin. Sizin icin el alıstırması olsun. Forumu; dikkatle incelerseniz, bizim yaptigimiz hataları görüp ders alırsınız.
Yeni alacağınız fidanların; bir kac açıdan fotografını çekerek, foruma yuklerseniz, arkadaşlarımız ve ben size önerilerde bulunabiliriz. Fotograf üzerinde kücük değişiklikler yaparak görsel açidan da yardımcı olabiliriz.


Sayin Ali H. Ali Bey; bir kez daha, çok teşekkür ederim. Her zaman, engin tecrubelerinizi ,bizlerle paylastiginiz icin.
Artik; bonsai adaylarımı, bonsai saksısına geçirmek için, hiç acele etmiyorum. Saksıya aldıklarımı bile, gelişimi hızlansın diye tekrar büyük saksıya dikiyorum. Siz; bir çok kez belirttiginiz halde, hepimiz aynı hatayi yaptık, yapıyoruz.
Sizin de katkklarınızla; bonsaide yol alıp, oğreniyoruz. Tekrar tesekkürler...

Sayın bonsaisan çok teşekkürler beğendiğinize sevindim. Eminim sizde o fidandan güzel bir çalışma çıkaracaksınız.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön