Arapsaçı (yabani rezene, wild fennel ) yemekleri
Cumartesi nin verdiği keyif ile arapsaçı olarak Ege Bölgesinde çokça beğenilen yabani rezene den bir yemek yaptım.
Malzemeler,
Taze toplanmış 1/2 kg rezene
Fileto somon balığı 150 gr şerit doğranmış
Arpa şehriye isteğe bağlı miktar da ( göce, esmer pirinç daha makbul )
Domates, dere otu, maydanoz, taze nane, kekik
Sivri biber, taze ve kuru soğan
Soya sosu, karabiber, az miktar da acı pul biber
zeytin yağı
Tüm yeşillikleri ince kıyıyorum, zeytin yağı, baharatlar, soslar dahil hepsini bir kabın içerisin de karıştırıp 15 dk kadar kaynaşmalarını bekliyorum.
Daha sonra orta ateşte bir tencere içerisin de ağır ağır 20 dk kadar kavuruyorum. Kavurma bitince somon ve şehriye yi ekleyip üzerine bir su bardağı su ilave ediyorum.
Bu şekil de de 10-15 dk pişen somonlu arapsaçı yenmeye hazır oluyor.
Ilık yenilmesini, yanına sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt konulmasını tavsiye ederim.
Özellikle akşam yemekleri için ideal bir yemektir. Besleyiciliğinin yanında mideyi rahatlatır, sakinlik verir, kişiyi rahatlatır.
|