View Single Post
Eski 29-04-2010, 07:56   #8
adosero
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-03-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
Sayın bonsaisan,
Çeşitli internet alışveriş sitelerinde satılan (özellikle GG) ithal bonsai toprakları sizce de uygun mudur?

Tanıtımında içerik şu şekilde:
Ponza+Volkanik Lava taşları: Mükemmel drenaj, estetik görünüm, binlerce hava tüneli ile toprağı 7/24 oksijenli tutma. Acı kahveden Kızıla dönen rengiyle gözdolduran görüntü.

Peat moss: Köklerin rahatça gelişeceği, toprağa katılan gübre, mineral ve destekleyicileri emen ve zamanla toprağa salan yapı, %100 steril, ithal Sphagnum

Vermikülit: Perlite oranla renk kalitesi nedeni ile tercih edilen vermikülit, toprak drenajını artırır, mükemmel su tutma kapasitesi ile sadece ağacın ihtiyacı olan suyu bünyesinde tutar. ( Karışım içindeki vermikülit, 2 mm elekten geçirilmiş, ithal vermikülittir. )

Dolomit + Quartz + 3-4 mm HorticourseGrit (kızıl+kahve+siyah ve toprak tonlarda) : Neden mi bu karışıma girdiler? Çünkü biz Bonsai'lerin iki kere sulandığını biliyoruz.

Tüm karışımda kullanılan Steril torf + organik maddece zengin cocopeat + micromineral ve vitamin humus oranı %10'nin altındadır. NPK gübre takviyesi yapılmamıştır.

Tüm malzemeler steril, inorganic madde yoğun , sorunsuz drenajlı, estetik görünümlü Genel Bonsai Toprağı , dengeli ve özellikle kök sağlığı düşünülerek hazırlanmıştır.

Teşekkürler..

adosero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön