View Single Post
Eski 28-04-2010, 17:06   #26
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Enginar dolmasını resimli tarifi ile diğer bölüme koyduktan sonra kalan enginarlar dan yaptığım yemeği (bulama, haşlama, kapama )ni de resimleri ile aktarıyorum.

Enginarları göbeği kalacak şekilde temizledim. Her birisini 4 e böldüm. 2 litre suya 3 limon sıkıp 2 çorba kaşığı un ile soğuk halde çırptım. İçerisine bir fiske safran ekledim.

Soğuk bulamaçımı ocağa kaynamaya alıp içerisine önce patates ve havuçları ekledim.

6 dk sonra enginarları ekleyip 5 dk bekledim. Enson iç bakla ve taze bezelyeyi de ilave ederek orta ateşte 30 dk pişirdim.

sonuçta ilk piştiğin de sıcak, daha sonra ise soğuk ya da sıcak olarak yenilebilir. İçerisinde ki sebzeler dolayısı ile Komple temizlik kürü oldu.

Eklenen Resimler
     
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön