View Single Post
Eski 28-04-2010, 16:56   #29
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Yaklaşık 35-45 dk aralığında pişen enginarları demlenmeye bırakır, ev halkının gelmesine yakın sade ya da sarımsaklı yoğurt ile afiyetle yeriz.

Çocuklar yaprakları sıyırıp yeme yarışı yaparlar. Ne yalan söyleyeyim elle yemeye başlayıp çatalla devam edip, tabağı ekmek ile sıyırttırma dan da tabağımı bırakmam.

Her yıl kişi başı en az 40 enginar yenirse karaciğerin yıllık bakımının yapıldığını söyler eskiler.

Enginarları benim gibi toplarken çiğ yiyenler aldığımız alkolün ekstra bakımını yapıyorlar))

Eklenen Resimler
     
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön