View Single Post
Eski 28-04-2010, 15:18   #4
Sporcudestegi
Yeni Üye
 
Sporcudestegi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
Merhaba,

"Tablet Formdaki Üzüm Çekirdeğini ve Faydalarını" paylaşıyorum.

Dolaşım sistemi tüm hücrelerin oksijen ve besin ihtiyacını kar¬şılayan, kanın vücutta dolaşmasını temin eden, kalp ve kan damarlarının meydana getirdiği sisteme denir. Dolaşımında ortaya çıkan aksaklık sonucu varis, selülit gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Damar yapısını koruyan antioksidanları içeren gıdalardan fakir beslenme, sigara, alkol, stres, uzun süre ayakta kalma veya sürekli oturarak çalışma gibi durumlarda damar sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerdendir.Grape Seed, üzüm çekirdeği ektresi olup antioksidan özellikli bir beslenme desteğidir.

Dr. Quick's Grape Seed

Serbest radikaller, normal hücrelere saldırabilen, onları harap eden ya da mutasyona uğratan dengesiz oksijen molekülleridir. Bu basit anlamda yaşlanma veya kansere eşlik eden hücre değişimi olarak tanımladığımız şeylerdir. Serbest radikallerden uygun şekilde korunulmadığı taktirde, çok daha hızlı yaşlanılır, eklemlerde bükülme zorluğu ve cilt sarkması hızlanır.

Serbest radikallerin zararı ayrıca, yaşlanmayla birlikte gelen artrit (mafsal-eklem iltihabı), alerji, dolaşım bozuklukları, şeker hastalığı, karaciğer sirozu, kalp hastalıkları, damar tıkanıklığı gibi dejeneratif hastalıklarda da rol oynar. Antioksidanlar en etkin anti-aging (yaşlanmayı geciktirme) gereçlerinden biridir. Antioksidanların yardımı ile hastalıkların oluşumu önlenebilir, hormonal denge korunabilir, yaşlanma süreci geciktirilebilir.

Siyah Üzüm Çekirdeği (Vitis vinifera); en kuvvetli doğal antioksidanlardan biridir. Üzün çekirdeği bioflavonoidlerin, proanthocyanidin adlı benzersiz bir tipini içerir. Bu da üzüm çekirdeğinin önemini ortaya koymaktadır.

Üzüm çekirdeği antioksidan olmasının yanı sıra bağ dokusunu güçlendirir. Cildi daha sıkı ve elastiki yapar. Yaşlılık lekelerinin tedavisinde yararlıdır. Daha az kırışıklığa neden olan kan damarlarının genişlemesi ve kasları rahatlatma konusunda etkilidir.

Üzüm çekirdeği yüzde 90 PCO (Proanthocyandin) içermektedir. PCO ekstresi son derece geniş farmakolojik aktivite göstermektedir. Alerjilerin ve saman nezlesinin bitkisel tedavisinde geleneksel olarak kullanılmaktadır. Enzim dejenerasyonuna karşı immün hücrelerin korunmasında, immün sistem (bağışıklık sistemi) ve dolaşım fonksiyonlarını desteklemede ve uygun cilt hastalıklarında besin takviyesi olarak üzüm çekirdeği kullanılmaktadır.

Üzüm çekirdeği ekstresi, artrit ve alerjiler gibi yaygın hastalıkların tedavisinde kullanılan bir anti-iltihapsaldır. Artrit durumunda serbest radikal hasarın, bu hastalığa eşlik eden eklem ağrısında ve şişmelerde payı vardır. Üzüm çekirdeği ekstresi, hücre zarlarını güçlendirir ve hücreleri oksidatif hasardan korur.

Sporcudestegi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön