View Single Post
Eski 24-04-2010, 10:46   #62
ninina84
Ağaç Dostu
 
ninina84's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 779
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Sevgili ninina84, bu kaktüslerin çiçek açmalarında ki sır nedir acaba? Bizimkiler de çiçeklenir mi? Alırken üstlerinde yapıştırma çiçekler vardı söküp attım.
Sevgili nariçi, koyu pembe çiçekli mammi hariç diğer kaktüs çiçekleri benim eserim değiller. Özellikle tomurcuklu aldım onları ki açtırmak için gece gündüz beklemeyeyim
Benim her sene düzenli açan birkaç kaktüsüm var. Onlar da diğerleriyle beraber kapalı balkonda duruyorlar. Isıtma olmadığı için orası kışın soğuk oluyor. Siteden edindiğim bilgilere göre kaktüslerin çiçek açması için kışın soğuk görmeleri lazımmış. Onun dışında çok sulamamaya dikkat ediyorum. Kışın az da olsa su veriyorum ben ama. Daha o konuda eğitemedim kendimi Bir de düzenli böcek kontrolü yapıyorum.
Artık Koçtaş'tan kesinlikle kaktüs almıyorum. O yapıştırma çiçekler zaten kaktüslere fazlasıyla zarar veriyor. Bir de ordan aldığım neredeyse tüm kaktüslerde şu an böcek sorunu yaşıyorum. Bir tanesini toprağındaki sinek larvalarından kaybetmiştim zaten. Geçen gün de aynı seferde aldığım tüm kaktüslerin toprağında aynı pamuklu bit gibi yapışkan beyaz bir madde salgılayan böcekler gördüm. Birini attım. Diğerleri kurtarılmayı bekliyor.

ninina84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön