View Single Post
Eski 22-04-2010, 08:13   #29
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Sayın aliosmankuresir, kusura bakmayın yukarıda sorduğunuz soruyu görmedim. Siz de zaten bir çoğunun cevabını kendiniz bulmuşsunuz. Besin eriyiğinin havalandırılması sorunu da kendiliğinden çözülmüş. Fazladan bir motora ihtiyacınız kalmamış.

Öncelikle söylemek istediğim bir şey var: besin tankınızı gri antipasla boyayın. Çünkü gri, yosuna karşı en nötr renk. Bu sayede yosun sıkıntısı çekmezsiniz.

İkincisi: Besin tankınızın ağzını mutlaka kapalı tutun. Zira tanka düşecek iri bir böcek ya da benzeri bir şey, motorun kanatçıklarına kadar girerek dönmesini engeller ve motorunuzun zarar görmesine neden olabilir. Tabii etrafta dolaşan meraklı dört ayaklı dostlarımızın, susuzluklarını buradan giderme ihtimalini de göz ardı etmeyin

Ne yetiştireceğinizi bilmemekle birlikte, bu sistem için 50 lt. besin tankının yeterli olacağını düşünüyorum. Zira ben 45 saksılı marul sisteminde 25 lt. tank kullanmıştım ve rahat rahat yetmişti.

Bir de redüksiyonlarınızın seviyesini yaklaşık olarak siyah çizgiyle işaretlediğim yere kadar indirirseniz, hem sistemde gereğinden fazla eriyik dolaşmasını engellemiş olursunuz, hem de su seviyesinin yüksekliği nedeniyle olası taşmaların önüne geçmiş olursunuz. Çünkü besin eriyiğinin boruyu tamamen doldurmasına gerek yok.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen malbman : 22-04-2010 saat 08:16 Neden: Yazım hatası
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön