View Single Post
Eski 21-04-2010, 16:35   #57
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Altın madeni görevlileri, ziyaretçileri ağaç kesim alanına sokmadılar ama, biz -alanı- gören karşı tepelerden fotoğrafları çektik. Aşağıda'ki fotoğraflarda görülen çıplak alan, şirket burada ağaçları kestikten sonra oluştu. O çıplak alan daha düne kadar, hemen çevresinde'ki ağaçlıklı bölge gibi, ağaçlar ile doluydu.

Bu henüz başlangıç. Esas kesim ve talan işlemi, şirket buraya işçi binalarını yaptıktan ve gerekli alt yapıyı kurduktan sonra başlayacak. Dozerler, kepçeler daha şimdiden her tarafı delik deşik etmeye başladı. Sadece bu küçük alanın yok edilip, ağaçların kesilmesiyle, kimbilir kaç bin hayvanın (kuş, sürüngen, böcek-börtü, tilki, sincap gibi) yaşamı altüst oldu.

Nedense böyle durumlarda -HAYVANSEVER'LER- pek seslerini çıkarmıyorlar. Hayvan sevmeyi, sadece kedi-köpek'leri sevmek'ten ibaret görüyorlar herhalde. Belediyeler sokak köpeklerini öldürüyor diye ayağa kalkıp, ortalığı toz duman eden sözüm ona hayvan severler, bu gibi doğa-çevre katliamlarında ölüp yok olan milyonlarca hayvan için, NEDEN hiç tepki vermiyorlar?.

Ben onların samimi olduklarını sanmıyorum. Sadece kedi-köpek sevmekle, hayvan sevgisi olmaz. Kozak'ta şimdiden binlerce hayvan öldü, yarın milyonlarcası ölecek ya'da en iyi ihtimal ile yuvasından, evinden olacak. Göreceğiz, hayvanseverleri ve derneklerini!

Eklenen Resimler
    
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön