View Single Post
Eski 30-06-2005, 22:51   #4
Erkan Aktaşgül
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-06-2005
Mesajlar: 98
Baştan söyleyeyim ki kendi adıma konuşuyorum sadece.

bonsaisevenlerdernegi isimli grubu ben kurdum ve içerisine gücüm yettiği ölçüde deneyimlerimi ve yaptığım ingilizce çevririleri yüklüyorum files(dosyalar) bölümüne. O bölüm de gayet düzenli. O yüzden incelemek isterseniz sanırım hiç zorluk çekmezsiniz. Benim turkbonsai ile bir bağlantım yok. Orası bizden çok önce kurulmuş ama ne yazık ki o da amacına tam manası ile ulaşamamış bir site.

Açıkçası yahoo grup değil de web sitesi üzerinden bunu yapmayı ben de isterdim ama çevirilere bile zor vakit bulduğum için web tasarımı, güncellemesi gibi konulara hiç girmek dahi istemedim. Bu yüzden sitede bonsai bölümü açılması durumunda seve seve çevirilerimi, fotoğraflarımı vs. buraya da atabilirim.

Destek konusundaki ilginize tekrar teşekkür ediyorum. Dediğim gibi bu sitede yer almak ve sizlerle paylaşımda bulunmak bizim açımızdan çok iyi olacak. Ayrıca insanlara doğayı, ağaçları sevdirmenin en güzel yollarından birisi olarak da görüyorum bonsaileri. Ben bonsaiyi Yalova Karaca Arboretum'da görüp başlamıştım, sonrasında da doğanın ve ağaçların çoğu zaman gözümüzden kaçan, uğraşması dinlendirici ve huzur verici varlıklar olduğunu böylece keşfetmiştim aslında. Bonsai gibi zevkli ve estetik bir hobi yardımıyla insanların doğayla tanıştırılabileceğini düşünüyorum.

Bonzai mi Bonsai mi konusuna gelince.. Yabancı kaynaklarda hep Bonsai olarak geçtiğinden bende el alışkanlığı oldu bonsai yazmak. Aslında Türkçe'ye daha uygunu bence bonzai.. Ama ortak bir karar alınıp bundan sonra öyle kullanılabilir tabii.

İyi çalışmalar..


Düzenleyen Erkan Aktaşgül : 01-07-2005 saat 07:17
Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön