View Single Post
Eski 19-04-2010, 13:24   #13
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakan Öncü Mesajı Göster
Merhaba,

Durgun suda Domateslerim büyümeye devam ediyor.
Bugun 1. hafta. Yarın resimlerini siteye ekliyecem. Sormak istediğim 2 soru var yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1. 25 Lt. lik bir kabım ve içinde 6 adet domates fidesi var boyları 15 cm. civarında.
10 günde 1 suyu değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce suyun tamamını mı yeniliyeyim. **** belli miktarda besin eriyiği mi ekliyeyim. Suyun PH derecesi yukarıdaki PH kiti ile yaptığım ölçümde yaklaşı 6 gibi çıkıyor. 1 hafta öncede benzeri bir durumda idi.

2. İkinci sorum ise sistemim durgun su olduğunda koyduğum besin eriyiği tum kovaya eşit olarak dağılıyormudur. İçinde sadece küvük bir hava kompresörü çalışmakta. suyu devirdaim edecek bir sistem bulunmamakta. Besinlerin dibe çökmesi gibi bir durum söz konusumudur.

Cevap verebilirseniz sevinirim.
İyi günler.

Öncelikle uğraşınızda başarılar dilerim.

Sorularınıza gelince:

1. Besin eriyiğinizi her gün kontrol ederek eksilen miktarı tamamlayın. Bu eriyiği de haftada bir kez tamamen değiştirin. Eriyiği değiştirdiğiniz zaman tankınızı yalnızca suyla doldurup sistemi bir kaç saat suyla çalıştırın. Bu sayede tuzlanmayı bertaraf edersiniz, bitkileriniz de besin maddelerini çok daha rahat emer.

2. Besin eriyiğinizdeki elementler kısa vadede dibe çökme gibi bir sorun yaratmaz. Eriyiği devri daim yapmanıza gerek yok. Hava taşınız sayesinde zaten gerektiği şekilde her yeri dolaşırlar. Üstelik dolaşmalarına da gerek yok, çünkü bitki, kökleri sayesinde tankın en ücra köşesine dahi ulaşıp onları emer.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön