View Single Post
Eski 30-06-2005, 11:57   #2
Erkan Aktaşgül
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-06-2005
Mesajlar: 98
Teşekkürler..

Başta siz olmak üzere site yöneticilerine doğa severleri böyle bir ortamda buluşturma çabalarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Ben sadece aylar önce, içerisinde Bonsai merakı depreşen ve böylelikle bu hobiyle uğraşmaya başlayan birisiyim. Bu konuda ülkemizdeki bilgi eksikliği ve ilerleyişin yavaşlığını görerek kendi adıma ne yapabilirim diye düşündüm. Bu yüzden de bonsai konusunda hem kendi bilgi dağarcığımı geliştirmek, hem varolan daracık paylaşım ortamlarını genişletmek hem de bu işe yeni başlayacak olanlara bizden daha iyi bir zemin hazırlamak amacıyla Yahoo Groups altında bonsaisevenlerdernegi isimli grubu açtım. Bu gerçekte bir dernek değil tabii, sadece kanarya sevenler dernekleri gibi isimlere esprili bir atıf.

Bu grupta yazışmak üzere, diğer bonsai severleri bularak onları davet ettim ki bunların arasında sevgili Tarık Fincan da var. Grupta şimdiyik daha çok ingilizce yayınları çevirerek bir bilgi tabanı oluşturmaya çalışıyoruz. Fotoğraflar yardımıyla birbirimizin ağaçları hakkındaki görüşlerimizi belirtiyoruz. Botanik konularında yaşadığımız bilgi eksikliğinin de sizin gibi uzman kimseler tarafından giderilmesi bizim için çok faydalı olacak. Ben bonsai konusunda (deneyimim çok fazla olmasa da) kendi adıma size elimden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırım.

İnternet üzerinde bonsai hakkında bulunabilecek Türkçe yazıların sayısı belki 10-15'i bile bulmayacaktır ama benim en çok faydalandığım ingilizce sitelerin adreslerini vermek istiyorum. Umarım faydası olur.

www.bonsai4me.com (Temel ve üst düzey tekniklerin gayet güzel açıklandığı bir adres)

www.bonsaiprimer.com/main.html (Resimli ve detaylı anlatımları ile güzel bir site)

Tarık bana sizinle konuştuğundan bahsedince foruma üye olma gereği hissettim. Aslında onun yapmayı planladığı şeyi yaptım belki de bu yazıyı yazarak. İnşallah sakıncası olmamıştır. Gerçi Tarık bey, diğer arkadaşlar ve ben de ileride kendimizden ve hobimizden genişçe bahsederiz artık. Katkılarınız için şimdiden teşekkürler. Desteğinizi bekliyoruz.

NoT1: Eğer isterseniz yahoodaki bonsaisevenlerdernegi isimli grubumuza üye olmanızda benim açımdan hiçbir sakınca yoktur. Diğer arkadaşların da bunu memnuniyetle karşılayacağını sanıyorum.

NoT2: Biz bonsaiciler yazılarımızı biraz uzun yazıyoruz. Sanırım yazışacak birini bulunca dayanamıyoruz. İnşallah sıkılmamışsınızdır


Düzenleyen malina : 01-07-2005 saat 00:30
Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön