View Single Post
Eski 16-04-2010, 09:38   #14
DarkYES
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Merhaba,

Bu konudaki bilgilendirmeniz ve uyarınız için teşekkür ederiz. Konu belirlenirken bu durumu gözardı etmiştik.
Şu gün itibariyle umarım yarışmaya katılacak üyelerimiz bu bölüme göz atar ve eğer çekmeyi düşünüyorlarsa da söylediğiniz hususlara dikkat edip doğal kuş yuvası yerine ahşap kuş yuvası fotoğrafları çekerler.

Yarışma için eklenen fotoğrafları silmek, bir şeye çözüm olmaz. Başlangıçta ahşaptan yapılan bir nesne olarak ahşap kuş yuvalarına yönlendirmekti yarışmacıları. Fakat sizin de gördüğünüz/okuduğunuz üzere insanlar doğal kuş yuvalarını tercih ettiler. Daha güzel/anlamlı buldukları için.
Öyle sanıyorum ki bu fotoğrafları çeken arkadaşların hiçbiri de artniyetle bu işe girişmemişlerdir.

Bunun yanında biraz da bilgi almak için şunu sormak isterim, yarışma için eklenen fotoğraflardaki uzaktan çekilen leylek ve tahminen şehir içindeki kırlangıç fotoğrafları öyle sanıyorum ki alıntıladığınız yazıdaki sınırlara girmiyor olsa gerek. Yanılıyor da olabilirim.

Bir de uzaktan bir yuvanın fotoğraflanmasında ya da terkedilmiş bir yuvanın fotoğraflanmasında bir sakınca yokmuş gibi algıladım okuduğum yazıdan. Gerçi burada da uzakla kastedilenin ne olduğu ve yuvanın terk edilip edilmediğinden emin olunmasının gerekliliği gibi konular ortaya çıkıyor.


Bunun yanında
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alimallah Mesajı Göster
Sayın darkYES,

İyi niyetinizden şüphe etmediğimi öncelikle belirterek, çok yanlış bir yarışma konusu seçtiğinizi bildirmek zorundayım.

İnsan eliyle yapılan yuvaların yakından fotoğraflanması tartışmaya açıktır ancak, doğal hayatta yaşayan ve kendilerince çok zorlu bir varoluş gayreti ve savaşımı içerisinde bulunan hayvanların, onları ürkütme pahasına fotoğraflanmaya çalışılması hiç etik değildir. Bazı kuşların yuvalarına yaklaşmak dahi onların yuvalarını terketmelerine ve dolayısı ile o yıl çoğalamamalarına neden olabilir. Böyle bir durumu hiç kimse istemez tabi ki.

Bütün ciddi kuş sitelerinde, yuvaların göründüğü fotoğrafların yayınlanmasına izin verilmezken, bizim sitemiz gibi yüzü tamamen doğaya dönük bir sitenin bu konuda yarışma düzenlemesini takdirlerinize bırakıyorum.

Zararın neresinden dönersek kardır diyor ve doğal kuş yuvalarının bulunduğu fotoğrafların derhal silinmesini öneriyorum.
Bilgi edinilmesi amacı ile "http://www.trakus.org" sitesinden, etik kurallar ile ilgili bir yazıyı ilave ediyorum.
Saygılarımla

DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön