View Single Post
Eski 15-04-2010, 18:36   #1
birgaripyolcu
Ağaç Dostu
 
birgaripyolcu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 574
Özel günlere kaburga dolması

Doğu'da özel günlerde hazırlanan çok ünlü bir yemektir.Daha doğrusu ziyafet.
Yapılışı: Çok yağlı olmayan bir hayvan kaburgası alınır.Koyun veya keçi.Küçük baş olması lazım.Kuzu en ideali.Kaburga yıkanır,temizlenir ve gazetede kurulanır.
2-3 dakika kadar pirinç bir kapta haşlamaya yüz tutacak çekilde ama kesinlikle epey diri olarak bırakılacak hazırlanır ve buna iç katılır.
İçin Hazırlanması :Tamamen isteğe ve damak zevkine göredir.Karaciğer veya et parçacıkları,fıstık çamı,karabiber ve tuz,istenirse acı biber ve biraz sumak hafif haşlanmış pirince karıştırılır.Kaburga tekrar alınarak,yağ ve salça ile limon suyu ile ovulur ve kırmızı renk alması sağlanır,kaburga et ve kemik arası cep yapılarak hazırlanan iç buna fazla sıkıştırmadan doldurulur,işlem bittikten sonra yorgan ipi ile dikilir.2 bardak kadar varsa tavuk suyu yoksa salçalı su tencere dibine dökülür
ve kaburganın buharda pişmesini sağlamak için tencere dibine bir kap tersten konululur ve kaburga bu kabın üstüne yerleştirilerek kapatır.Kaynamaya bırakılır.Eti dışardan kontrol ettiğinizde piştiği zaman indirip yarım saat kadar dinlendirip servis yapıyorsunuz.

http://www.youtube.com/watch?v=G-5ooLN-1A0

birgaripyolcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön