Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dkp
Sevilay hanım merhaba, aslında sizinle karşılıklı konuşmamız gerekiyor galiba. Deneyimlerimdeki gariplikler , yanlış uygulamalar, bazı yazılara aldanıpta yaptığım hatalar, ve bunların sonuçları, burada yazmak doğru olmaz, cevap hakkı doğurmak istemiyorum.
Çiçekleriniz sürgün veriyorsa çok güzel, demek ki sağlıklılar. Sonbahardan önce uygun çelikler almanızı öneririm, daha sonra farklı küçük uygulamalarla çiçek arayalım, damızlıklarımızı kaybetmeden, belki bir mutasyon da bizden çıkar. 
|
Sabır kavramı ve ben yan yana gelemiyoruz sanırım.
Bu gün, sizden gelecek cevabı beklemeden, bir kaç saksıdaki uzayan ama henüz yaprak vermemiş sürgünleri kesip attım.
Belki bu da hata, ama deneyerek öğreneceğiz anlaşılan.
Aslında bu sürgünleri budamamın bir nedeni de yine burada okuduklarım;
Mum çiçeği başlığını okuyanlar bilirler, Giddet adlı üyemiz, çiçeğini sürekli budadığını ve her zaman da çiçekli olduğunu yazmıştı.
Yine, yurt dışından devrilgenkayık adlı bir üyemiz de, yazıcısına girdiği için, uzayan sürgünleri hep kestiğini ve sürekli çiçek açtığını söylemişti hoyasının.
Christina adlı bir koleksiyonerin sitesini biliyoruz.

Hani yatak odasına kadar her yanı hoya doldurmuştu?
Onun fotoğraflarına baktığımda, hiç de benimki gibi, bir saksı ormana sahip olduğunu görmedim ben.
Hoyaları hep çiçekli ama.
Yani, belki de hata yaptım ben, bilemedim. Bekleyip, görelim.
Çelik alalım diyorsunuz ama, evde yer kalmadı çiçeklerden Dilaver bey, nereye koyacağız yedekleri?