Fatih' cim, soru, gelecek Kerrii için galiba.

geldiğinde şaşıracağını düşünüyorum, çünkü bitki ilk kez sende toprak görecek. Saksı değişimlerinde yapıldığı gibi yapabilirsin, çok yoğun köklü ise etrafındaki ince köklerin birkısmını temizliyor ve hazırladığın saksı ve toprağa dikiyorsun(öğrendiğime göre hazırladığın çukura biraz odun kömürü tozu serpiyorsun) can suyunu yazmıştım, kolay büyüyen bir tür, sera ortamında kolay büyüyor.
Sayın yeşillim, sizin çelikleriniz de kolay büyüyen türlerde, ortamını sağlarsanız başarılı olacağınızı düşünüyorum.
Sayın delete61, 10-15 dakika yeterli olur. Çelikler çin büyük saksı kullanmıyoruz, değil mi ?
Sevilay hanım merhaba, aslında sizinle karşılıklı konuşmamız gerekiyor galiba. Deneyimlerimdeki gariplikler , yanlış uygulamalar, bazı yazılara aldanıpta yaptığım hatalar, ve bunların sonuçları, burada yazmak doğru olmaz, cevap hakkı doğurmak istemiyorum.Bunları çiçeklenme konusundaki duygularım olarak kabul edin. Şu sonuca vardım, önce sağlıklı bir bitkim olmalı, sonra yedek çelikler almalıyım, çiçek görmek son tercihim olmalı.
Çiçekleriniz sürgün veriyorsa çok güzel, demek ki sağlıklılar. Sonbahardan önce uygun çelikler almanızı öneririm, daha sonra farklı küçük uygulamalarla çiçek arayalım, damızlıklarımızı kaybetmeden, belki bir mutasyon da bizden çıkar.
Sayın missmenas, bugün tüm hazırlığınızın bitmiş olduğunu düşünüyorum, 20*10*20 konusunda yardımlarınız için teşekkür ederim, inceleyeceğim.
Sayın ŞEVKET YAŞAR, kayıplardaki tek neden Humik asit değil, Humik asit benim beklentilerimine uygun değilmiş, ama yanlışlıkla doğru yapmışım.
Şöyle, sebze coşturan kullanan bireylerden uygulama örnekleri alarak başladım, Hoyalarım öyle coştu ki, korktum, bu kadar çeşit için bir bahçe veya sera gerekir diye. Sonbaharda çiçek görmem gerektiğini düşündüm(bu hata), öyle yazılar okudum ki, sonunda budur dedim ve tamamında(hata) bir gübre kullandım. Kaybettiğim İmperyalis' i , Sarawak'ı, Haraku' yu inceledim, kökleri neredeyse yoktu. Halbuki Paul' den gelen köklü çeliklerin köklerini bir görseniz, şaşırtıcı, ben iki metre bitki büyüttüm, kökü yok, o, otuz santim bitki yetiştiriyor yumruk kadar kökü var.
Dergimizdeki röportajı birdaha, birdaha okuyorum, yanlışlarımı bu şekilde bulmaya çalışıyorum. 20*10*20 her sulamada az miktarda veriyorum, diyor...
İBA konusunda bilgi sahibi değilim, çeliklerde gübre kullanmak kavramı çok geniş olduğu için hayır demek istiyorum.