View Single Post
Eski 12-04-2010, 22:37   #4
ayhan74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: Kdz.Ereğli
Mesajlar: 178
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HAKANONCU Mesajı Göster
İlginize teşekkür ederim.

Muhtemelen önümüzdeki haftalarda fide sayılarında duruma göre bir seyrelmede olucak zaten.

Açıkcası endişem aşşağı düşmek değilde ben ileride fideler büyüdüğü zaman köpük üzerinde gövdesi için genişleme yapamayacaklarından bir sünger **** benzeri bir şekilde mi sıkıştırsam diye düşündüm.

EC ölçümü içinde hala devam ediyormu bilmiyorum ama Kudret beyin kendi geliştirdiği bir sistem vardı. Belki ondan temini konusunda yardım isteyebilirim.

İyi günler dilerim.
Sayın HAKANONCU,
Öncelikle yeni hobiniz hayırlı olsun. Allah bol mahsül nasip eder inşallah.
Bende birkaç şey yazmak istedim haddim olmadan. Çünkü bende çok yeniyim. Henüz bende sistemleri tanıma aşamasındayım. O yüzden yazdıklarımı da yanlış anlamayın lütfen. Bu hobinin en güzel tarafı, kendi deneyimlerinizi yaşamak. Yaşadıklarıma istinaden bende birşeyler söylemek istiyorum.
1. Fide sıklığı konusunda Sayın Katsu'ya katılıyorum. Benim durgun su tankım 20 lt. ve 3 fide deniyorum. Dediğiniz gibi seyrelme olunca rayına oturur.
2. Fideleri ayakta tutmak için pet bardak ve hydroton en iyisi. Ama bunun yerine şimdilik strafora daha büyük bir delik açıp, sünger şeritlerini fidelerin bedenlerine doladıktan sonra deliklere oturtabilirsin.
3.Hava konusunda da Sayın Katsu yine haklı. Ne kadar çok olursa o kadar iyi.
4.Sayın Kudret bey'in Analog EC metre temini devam ediyor. Bende 20 gün önce rica etmiştim kendisinden. Sağolsun, gayet de başarılı bir alet.
5.Fidelerin ufak olduğu için 25 lt. tankı şimdilik 7-10 gün arasında değiştirmelisiniz. Fideler büyüdüğünde zamanı daha da azaltmanız gerekiyor.
Tekrar hayırlı olsun, bol mahsül olur inşallah.

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön