View Single Post
Eski 22-12-2006, 10:41   #1
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Ali H. ALI / Kurtbagrı (Ligustrum lucidum) Yaprak budama, Şekil verme

Bonsaiye gonul vermis arkadaslarim, selamlar.
Bundan boyle, agaclarim uzerinde yapacagim calismalari resimlerle elimden geldigince, sizlerle paylasacagim ve bu paylasimin sizlere bonsai ogrenmede yarari olacagini dusunuyorum. Budamalar, sekil vermeler, kok budamasi ve saksi deyisme ve diger tum agaclar uzerindeki calismalarimi buradan izleyebilirsiniz. Yalniz izlemekle kalmayin, sirasi gelince uygulayin da. Hepinize kolay gelsin.

Bu gun yaptigim calisma, uzun bir zamandir ilgilenemedigim, kurtbagri [Ligustrum lucidum] 21 agactan olusan orman tarzimi tekrar budayip sekillendirmek, bu arada yaprak budamasida yaparak, agaclarimin daha kucuk ve daha saglikli yapraklanmasini sagliyacagim. 3-4 hafta sonra bir baska resim ekleyip agaclarimin yeni yaprakli durumunu gormenizi sagliyacagim.

Turkiyede bilmem, ama burada kurtbagrina zararli istenmiyen agac gozuyle bakiliyor ve goruldugu yerde sokulup atiliyor. Orman tarzindaki agaclar bahcemde kendiliginden sagda solda bitmis fidanciklardi. 17 ve 5 yasindaki fidanlardan olusan bir orman tarzi. Duz tas uzerine 4yil kadar once dikildiler
ve kimse tarafindan istenmiyen bu agaclara bakarken ben kendimi bir ormanda gezinirken buluyorum. Sizlerde cevrenizde istenmiyen agac ve bitkilerden cok seyler yapabilirsiniz, aklinizda olsun.

Kurtbagri zeytinle ayni aileden, daha yasli agaclarim var govdeleri zeytin govdesi gibi gelisiyor[saksida deyil de uzun zaman yerde buyuyenler] zeytinle ayni aileden oldugunu goz onune alip kucuk bir kurtbagri fidanina zeytin asiladim tutu bir yil var asi yeni surgunler acti, ne kadar yasaycak izliyorum.

Agaclarim uzerinde calismalar 002.jpg
calismamdan onceki kurtbagri ormani

Agaclarim uzerinde calismalar 004.jpg
Yapraklarin yakindan gorunusu

Agaclarim uzerinde calismalar 006.jpg
Iki saat kadar yapilan bir calismadan sonraki kurtbagri ormani

Agaclarim uzerinde calismalar 007.jpg
Dallarin yakindan gorunusu.

Bir diger calismama kadar saglicakla kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön