View Single Post
Eski 11-04-2010, 08:58   #14
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Toprakta bulunan bu organik canlıları tümü yararlı organizmalar değil. Havadaki azotu bitkinin alabileceği nitrat formuna getirmekten tutunda, hasatalık yapan bakterileri salgıladıkları bakteriyosin sıvısı ile bitkilerden uzak tutan yararlı bakterilerin yanında, bazıları hem insanlarda, hem de hayvanlar ve bitkilerde hastalık yapan canlılar. Ancak konumuz açısından bizi ilgilendiren taraf yararlı organizmaları toprakta nasıl çoğaltabiliriz?
Arkadaşım Acemi-caylak, Madem toprak ve içindeki faunayı araştırıyoruz zararlı faydalı diye niteleme yaparak, toprağın yapısını oluşturan etmenleri ayırmadan ortaya koymak zorunluğu gerekmektedir, yoksa toprağın organik yapısının oluşumunu açıklamamız mümkün görülmüyecektir.

Toprağın oluşum sürecinde bu canlılar aktif olarak görev almaktadırlar, size bu ayrıntıyı hatırlatma gereği duyarak çalışmalarınızı bir bütünlük içinde yürütürseniz daha faydalı sonuçları paylaşım sürecine aktarmış olunacaktır, çalışmalarında başarılar sağlık esenlik içinde olasın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön