View Single Post
Eski 10-04-2010, 22:26   #19
bayindirmevki
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Bazı şeyler gözden kaçıyor. Hatta benim sorum da gözden kaçtı. Günümüzün dünyasın da üretmek hiç bir şey, pazarlamak her şeydir. Marmarabirlik olayını bitiren de pazarlamada yetersiz kalmasıdır. Raf kirası denen bir şey vardır ya verirsin , ya verirsin.... Ötesi yok. Kapıdan ürününüzü sokmazlar.

Organik üretimi ne kadar doğru yapsanız da sizin doğrunuzu sertifika kuruluşu onaylamazsa ürününüz iyi tarım uygulamaları kapsamına bile giremez. 40 ton zehir püskürtülmüş ürünle aynı muameleyi görürsünüz pazarda!

Her İstediğiniz yerde satış yapamazsınız. Örneğin; İstanbulda ki organik semt pazarlarına sertifikanız olsada tezgah açamazsınız. Tezgah açmanız için semt belediyesi ile anlaşan Buğday Derneği'ne başvurmanız gerekir.

Pazar hazırdır da o pazara ulaşmak için açılması gereken kapıların anahtarları belli ellerdedir. Bu laflarım umutsuzluk gibi algılanmasın. Yapılacak beyin fırtınalarında amaç satış ise sertifika, market ve semt pazarı gerçeklerinin üretimden önce geldiğini düşündüğümü belirtmek istedim.

Konu satış olunca iş hobi olmaktan çıkar. Bu konu ciddi, bayağı ciddi bir konu. Ayrı başlık açılsa iyi olur.

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön