View Single Post
Eski 21-12-2006, 17:17   #37
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Pancar Turşusu

Haşlanan suyu rengi ve vitamini açısından kullanabilirsin.Tuz koymaya gerek yok onun yerine 1-2 baş ayıklanmış ve ikiye bölünmüş sarmısak koyabilirsiniz.

Sıralamayı şöyle yapın. Pancarları yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölün ve dilimleyin 1/2 cm kalınlığında. (Desenlerini göreceksiniz) Sonra haşlayın ve soğumaya bırakın.

Kavanoza önce Pancarları,aralarına sarmısakları koyup doldurun. Haşlama suyunu kavanozun 3/4 ü kadar doldurup kalan kısmına sirke ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön