View Single Post
Eski 09-04-2010, 22:07   #14
helvas
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-04-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 11
Question VFT tohumları ne zaman çimlendirilmeli?

Merhaba aranıza yeni katıldım, dün VFT tohumu siparişi verdim, siparişi vedikten sonrada forumu bularak hemen üye oldum VFT yetiştirmek için çok hevesliyim fakat bazı sorularım, forumu biraz dolaştım fakat istediğim sorulara tam cevap bulamadım (belkide yanlış yerlere baktım acemiliğime verin) yardımcı olursanız sevinirim
öncelikle elime 15 adet tohum saksı ve perlit karışımlı bir toprak geçicek
---bu tohumların çimlenmesi için özel bir zaman var mı yoksa gelir gelmez hemen ekebilirmiyim bahar ayı olduğu için ekebileceğimi düşünüyorum
---forumda okuduğum kadarıyla gübresiz toprak kullanmak gerekiyo ve torf diye bir toprak kullanılıyor, bu toprak ile perlit karışımlı toprağın farkı nedir? torfu nerden bulabilirim? toprağını ne sıklıkla değiştirmem gerekli?
---çimlenip erişkinliğe ulaşmasının çok uzun sürdüğünü siparişi verdikten sonra öğrendim biraz hevesim kırıldı ama beklerim önemli değil, forumdan öğrendiğim kadarıyla ilk filizlendiği zamanlarda kapanları oluyor (pirinç tanesi kadar) bu kapanlar filize yeterli beslenmeyi sağlıyor mu yoksa benim vermem gereken bazı takviye maddeler var mı?
---yine forumdan öğrendiğim kadarıyla güneşi seven bir bitki fakat izmirde yaşıyorum yazın 45 derece sıcakalıkta oda içerisinde güneşe maruz bırakayım mı? yeni filizler dayanabilir mi? **** ne gibi bir ortamda tutmalıyım?
---kış aylarında her hangi bir ısıtıcı kullanmıyorum ev baya soğuk oluyor bitki için sorun olurmu kış aylarında nasıl bir ortamda olmalı?

bu konularda takıldım yardımcı olabilirseniz sevinirim...

helvas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön