View Single Post
Eski 09-04-2010, 13:23   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Temiz Besin Hareketi "GDO'lu ise Bilmek Hakkımızdır"

Temiz Besin hareketine katılmaya var mısınız?

Name:  gdolu.gif
Views: 18914
Size:  5.5 KB

Dünyada ve ülkemizde her ne kadar devlet kurumları tarafından kontrol altında tutulmaya çalışılsa da tarım zararlılarına karşı çok çeşitli zehirli kimyasallar, verimi arttırıp ürün maliyetini düşürmeye yönelik kimyasal gübre ve büyüme hormonlarının kulanıldığının farkındayız. Bütün bunlara ilave olarak kamuoyunda "GDO" adıyla bilinen genetiği değiştirilmiş organizmalar da besin zincirimize onayımız ve isteğimiz olmaksızın katılmaktadır.

Besinlerimiz yalnızca tarımsal faaliyetler içeren aşamalardan geçmekle kalmayıp, besin endüstrisini oluşturan çeşitli firmalar tarafından işlenmekte ve bu esnada ürünün raf ömrünü uzatacak koruyucular, tüketicinin ilgisini çekecek lezzet arttırıcılar veya ek vitamin ve minerallerden oluşan zenginleştiricilerle daha da yüklenmiş ve değişmiş olarak soframıza ulaşmaktadır.

Kimyasal veya genetik işlemlere tabi tutulmuş besinlerin bizlerin ve gelecek nesillerin sağlığı, çevremiz ve geleceğimiz için risk oluşturduğunu düşünen bizler, her türlü tarımsal veya endüstriyel besin maddesinin yetiştirildiği veya üretildiği yeri, yetiştiriliş veya üretiliş biçimini, hatta gerekirse kimler tarafından yetiştirildiğini, hepsinden önemlisi neler içerdiğini sorma ve bu sorularımıza yanıt alma hakkımızı kullanmak istiyoruz; çocuklarımıza tasalanmadan sunabileceğimiz, zararlı hiç bir kimyasal veya değiştirilmiş genetik içerik taşımayan, resmi kurumların bizler için belirlediği "kabul edilebilir kalıntı üst sınırlar"ı ya da "binde dokuza kadar GDO'lu içerik" oranlarına bağlı kalmadan, gerçekten temiz besinleri bulmak, belirlemek ve sadece bu tür besinleri tüketmek istiyoruz.

Name:  tb-katilin.gif
Views: 1274
Size:  6.6 KB

Amacımız, elbirliğiyle bağımsız tüketicilerin buluşma, araştırma, soruşturma yapabilecekleri ve olumlu ya da olumsuz her türlü yanıtı da görebilecekleri, kısacası sorularımızın ve yanıtlarının biraraya getirildiği bir ortam oluşturmaktır.

Bizler, bireysel tüketiciler olarak yaptığımız her bir alışverişle geleceği şekillendirecek olan seçimleri de yapıyor olacağız. Görevimiz kendi seçimlerimizi ciddiye almak ve bu seçimlerin ciddiye alınması için gereken azami çabayı göstermektir.

Siz de bağımsız bir tüketici olarak kendinize ve seçimlerinizin ciddiyetine inanıyorsanız, hep birlikte sorularımızı soralım ve ilgili firma veya mercilerden ciddi, dürüst yanıtlar isteyelim.

Var mısınız?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön