View Single Post
Eski 09-04-2010, 11:59   #8
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn adı Acemi kendi Usta,

Öncelikle açtığınız konu için tebrik ederim. Evde maya üretimini gayet güzel anlatmışsınız. Belki bir noktanın önemini vurgulayarak benim de küçük bir katkım olabilir. Konuyu hiç bilmeyen biri mayanın nereden geldiğini merak edebilir. Maya etrafımızda havada sürekli mevcuttur. Sadece maya değil türlü türlü mikroorganizmalar için durum böyledir. Önemli olan o mikroorganizmaların en çok sevdikleri gıdaları tespit edip, onlara o gıdaları vermek böylece onları tek başlarına üretmektir. Üzüm ve un karışımı mayalar tarafından çok sevildiği için siz mayayı tek başına üretebildiniz. Daha sonra da tabii ki ölmemeleri için onları sürekli beslemek gerekiyor.

Belki milyar yıldır mayalar hep var olmuştur. Bu yüzden, mikroorganizmalarda gen değişikliklerine şiddetle karşı olmalıyız. Genleriyle oynanmış bir tür mikroorganizmanın dahi diğer mikroorganizmalar üzerine etkisinin ne olacağını kestirmek çok zordur. Dünya var oldukça bu yöntemle maya üretmeye ve o mayadan yararlanmaya devam etmek istiyorsak, bir başka deyişle, ekmek, bira, şarap, etanol vs.. üretip faydalanmak istiyorsak, genlerle oynanmasına da karşı olmalıyız. Çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum. Selamlar.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön