View Single Post
Eski 09-04-2010, 10:21   #7
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
2 bardak sakladım her gün

Name:  sourdough_uzum11.jpg
Views: 6884
Size:  9.3 KB

Name:  sourdough_uzum12.jpg
Views: 6943
Size:  13.1 KB

Name:  sourdough_uzum13.jpg
Views: 6664
Size:  8.7 KB

Name:  sourdough_uzum14.jpg
Views: 6700
Size:  14.7 KB

Artık ekmek yapmaya hazır bir karışım var elimde. Bundan ben ilk olarak özlediğim bir zeytinli ekmek yapmak istiyorum.

Bu mayayı bir ömür kullanmak mümkün, Her gün ekmek yapmayan biri bunu buzdolabında bir ay kadar saklayabilir. Ekmek yapmadan iki gün once dolaptan çıkarıp bir günde 3 kere 1'er bardak su ve un ile besledikten sonra ertesi gün tekrar kullanılacak duruma gelmesi lazım.

Mayayı düzenli bir şekilde beslemeyip aç bırakırsanız cok ekşi, lezzetsiz ve keyifsiz bi ekmeğiniz olur.

Sonuç olarak ekmek yaptığımız ekşi mayayı enzim hazırlarken melas veya pekmez ile birlikte kullanıp bitkilerimize yararlı bir sıvı gübre yapabiliriz.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön