View Single Post
Eski 09-04-2010, 10:16   #42
DarkYES
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Aslında alışkanlıklar, damak zevkleri vs. birimize mükemmel gelebilecek bir tat, bir başkası için iğrenç olabilir.
Kesinlikle
Örneğin Giresun'a yolunuz düşerse şunu deneyin. Mesela bu yiyeceği yine bir Doğu Karadeniz ili olan Rize'ye gidip insanlara yedirmeye çalışırsanız çok azı yemeyi kabul edecektir tahminen

Tuzlu Kiraz Tuzlusu Kavurması

Malzemeler:
4 kase tuzlu kiraz
3 adet soğan
2 kaşık tereyağı
1 fincan tereyağı
tuz.

Hazırlanışı:
Kiraz Tuzlaması: Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir.
Kavurması: Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur.
Kynk:http://lezzetler.com/kiraz-tuzlusu-k...n-vt22967.html

Mesela yine Samsun'lu bir arkadaşım yurtta kaldığı dönemde oda arkadaşının getiridiği Bumbar(bumbar dolması)'ı anlata anlata bitirememişti. Elbette lezzetini değil kokusunu çünkü ağzına koymaya cesaret edememişti.
Oysaki Bumbar ait yapıldığı bölgede gayet de lezzetli bulunan ve beğenilen bir yemektir tahminen

DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön