Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Aslında alışkanlıklar, damak zevkleri vs. birimize mükemmel gelebilecek bir tat, bir başkası için iğrenç olabilir.
|
Kesinlikle
Örneğin Giresun'a yolunuz düşerse şunu deneyin. Mesela bu yiyeceği yine bir Doğu Karadeniz ili olan Rize'ye gidip insanlara yedirmeye çalışırsanız çok azı yemeyi kabul edecektir tahminen
Tuzlu Kiraz Tuzlusu Kavurması
Malzemeler:
4 kase tuzlu
kiraz
3 adet
soğan
2 kaşık tereyağı
1 fincan tereyağı
tuz.
Hazırlanışı:
Kiraz Tuzlaması: Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar
kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir.
Kavurması: Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış
soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur.
Kynk:
http://lezzetler.com/kiraz-tuzlusu-k...n-vt22967.html
Mesela yine Samsun'lu bir arkadaşım yurtta kaldığı dönemde oda arkadaşının getiridiği Bumbar(bumbar dolması)'ı anlata anlata bitirememişti. Elbette lezzetini değil kokusunu çünkü ağzına koymaya cesaret edememişti.
Oysaki Bumbar ait yapıldığı bölgede gayet de lezzetli bulunan ve beğenilen bir yemektir tahminen