View Single Post
Eski 09-04-2010, 10:12   #6
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
3 gün bu şekilde bekleteceğim.

Name:  sourdough_uzum6.jpg
Views: 6892
Size:  17.5 KB

Mayanın 4. günkü hali aşağıda. Herşey iyi gorünüyor. Rengi hafif kırmızı, kokusu daha o kadar kuvvetli değil. Bol kabarcıkları olan sulu bir yaratık. 1/2 bardak su (25 °C' de) ve 1 bardak un ekledim.

Name:  sourdough_uzum7.jpg
Views: 7250
Size:  14.7 KB

10. gün oldu, üzümleri attım ve beslemeye başladım günde 3 defa olmak üzere sabah 11 akşam üzeri 4 ve gece 10'da beslemek hedefim en son besleme ile ertesi gün arasında 14-15 saatten fazla olmamasına dikkat edeceğim.
İlk besleme için elimdeki karışımın sadece iki bardağını saklayıp geri kalanını attım. Bu kalan karışıma 1 bardak ılık su (25 °C) ve 1.25 bardak un ekledim ve üzerini kapattım.
5 saat sonraki ikinci beslenme için 2.5 bardak un ve 2 bardak ılık su ekleyerek karıştırdım.

6 saat sonra üçüncü besleme icin 5 bardak un ve 4 bardak su ekledim.
Gorüldüğü gibi ikiye katlanarak arttırdığımız karışıma bu şekilde devam edersek cok yer kaplar o yüzden ertesi gün yine sadece 2 bardak karışsımı ayırıp gerisini attım ve aynı şekilde günde 3 defa olmak üzere un ve su karışımlarını ilave ederek 4 gün daha devam ettim.

Name:  sourdough_uzum8.jpg
Views: 6715
Size:  6.4 KB

Name:  sourdough_uzum9.jpg
Views: 6906
Size:  11.2 KB

Name:  sourdough_uzum10.jpg
Views: 7034
Size:  11.9 KB

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön