View Single Post
Eski 20-12-2006, 18:33   #27
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Kalıcı bir şeyler yapmak adına -2

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp Mesajı Göster
İleride belediyeye devredilecekse buranın akibeti kötü olacağa benzer. Önce rekreasyon alanı derler, çocuk parkı yaparlar, ardından spor sahası derler,çocuk parkını bozup spor sahası yaparlar. Ardından satış noktaları derler, ardından alışveriş merkezi ve cami derler .. Tüm emekler boşa gider. Sizin gözünüz gibi baktığınız bunca yeşil alanın bir süre sonra beton yığınına dönüştüğünü görürsünüz.
-Sayın Şükran Ayalp'ın endişelerine katılmamak mümkün değil. Kentlerimizde, çok anlaşılabilir gözükmeyen bahanelerle kesilen ağaçlara yok edilen yeşil alanlara her gün tanık oluyoruz. Bazıları ile birlikte hatıralarımız ve tarihimiz de yok oluyor. Buralara musallat olan zihniyet bu işi çok ustalıkla da yapıyor.

Örnek: Ankara da Güvenpark'tan geriye, parka ismini veren Güven Anıtı'ndan başka, hemen hemen bir şey kalmadı. Örnekleri burada çoğaltıp konuyu dağıtmayayım.

-Sahip çıkamadığımız sürece, bu süreç devam edecektir. O halde, vaz mı geçelim? Asla vazgeçmeyeceğiz. Ancak ayaklarımızı daha sağlam basıp daha dikkatli adımlar atacağız. O zaman yaptığımız çalışmalar daha uzun ömürlü eserlere dönüşebilir. Bunun için yapılması gerekenleri, şimdi maddeler halinde sıralayalım.

1- Arazinin imar planında nasıl düzenlendiğini öğrenmeliyiz tamamı yeşil alan olarak mı düzenlenmiş? Yeşil alan olarak ayrılan kısım hangi alt gruplara (park, çocuk bahçesi vb). dağıtılmış?

3-Uygulama için ilgili idare ile, görüşüp danışarak bir proje ortaya çıkarmalıyız.

4-projenin uygulamasına geçmeliyiz.

Not:Sanırım, sitede harita mühendisi ve şehir plancısı dostlar vardır. Onlar benim anlatmaya çalıştığım konuyu belki daha iyi ve teknik olarak açıklayabilirler.


Düzenleyen Yücel Özlem : 22-02-2007 saat 15:53 Neden: Bölümler arasında bağlantı kurmak
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön