View Single Post
Eski 06-04-2010, 00:16   #85
çekirdek
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
İnşaat yapımı başladı.
Arazi eğimli olduğundan, bina zemininin her köşesinin, hatta ön bahçesinin de sağlam zemine oturması için oldukça genişce düz zemin açtık. Kepçe günlerce çalıştı.
Bina sırt duvarı toprağa değmesin diye ve hem kaymaya hem su sızmasına karşın toprak önüne bir de beton duvar çekilecek.

İnşaat yapımcısı olarak mühendisle çalışıyorum. Devamlı işin başında olsam da tümüyle kendim kotarabileceğim bir şey değil. Yapımcı kişi açısından şanslıyım. Herhangi bir mütahhitle çalışsam, özellikle mali konuda aklım-gözüm arkada kalırdı. Mühendis kuzenim.
Karakteri de pek hoş, soyu tükenmiş örneklerinden. Kimseye yalan söyleyemeyen, olaki söylesin, kıpkırmızı kesilip kendini ele veren biri. "Bana sakın bir sırrını söyleme, beynimde varsa ağzımda da vardır" diyen biri.

Mimar, proje üzerinde çevre düzenlemelerini belirlemiş olsa da kağıttaki hesap araziye uymuyor. Araç giriş çıkışları umulan yerden olmayabiliyor, yeni yollar açılmak zorunda kalınabiliyor. Bunun böyle olacağını önceden de tahmin ediyordum. Bu nedenle çevre düzeni anlamında hiç çalışma yapmadım, gereksinimler için açılan-bozulan yerlerde çözümler üreteceğim. Kağıt üzerine göre değil de doğaçlama olacak, arazi belirleyecek ne yapmam gerektiğini. O yönlendirecek beni. Evin konumunu ve biçimini de O belirlemişti. (Gerçi, arazi biraz daha alçak olanını tercih ederdi)

Name:  IMG_0940.jpg
Views: 3149
Size:  27.0 KB

İnşaat başında otururken çay içilmezse olmaz.
Hemen çay ocağımızı kurduk, pek şirin oldu.
Dağ başında da olsak teknolojimiz de olmazsa olmaz..

Bu arada; demir fiyatlarında müthiş bir yükselme var. Ve bana denk geldi. Malesef yüzde otuz zarardayım.
Benim sipariş zamanımdan iki gün önce 890lira iken, benim sipariş vereceğim gerekli zamanda 1100 olmuştu. Böyle oynamalar bazen yapılıyor, yine spekülatiflerden biridir, gafil avlanmayayım diye iki-üç gün daha bekledim. Fırlıyor... 1250den almak zorunda kaldım. Şimdi de 1400... Varan birr.

Name:  IMG_0895.jpg
Views: 3309
Size:  38.6 KB

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön