View Single Post
Eski 20-12-2006, 16:06   #30
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
KOLAY LAHANA TURŞUSU

Küçük boy beyaz lahana
Sirke
1 Baş Sarmısak


Beyaz lahana iri iri doğranıp tencereye konulup su ilave edilerek diri kalacak şekilde haşlanır.Suyunu süzüp soğuması beklenir. Kavanozlara doldurulurken aralarına temizlenmiş ve diri olarak doğranmış sarmısak serpiştirilir.Kavanoz silme şekilde sirke ilave edilerek sıkıca kapatılır. Turşumuz yenmeye hazırdır. Buyrun afiyet olsun )

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön