Yarın İstanbul'da yağmur yağacakmış. Bugün çimleri biçip, adaları biraz daha toparlamaya karar verdim. (Okullar tatil diye ben de tatil yaptım

)
Önce sabahtan ıslattığım domateslerimi viyollere ve küçük saksılara ektim.
Açtığım çukurlara saplamaları yerleştirdim. Toprağınız problemliyse uçları sivriltme ve çakma ile hiç uğraşmayın, çukur açıp yerleştirmek daha kolay oldu. Saplamaların 4/1'ini taşa-betona geldiği için kısalttım.
Alttaki toprağı belleyip, üzerine yeni gelen topraktan 5'er çuval ilave ettim.
Saksıda yerini beklerken çiçek açan çileklerim vardı, son adanın bir kenarında toprağı yükseltip, bunları diktim.
Kalan çuvalları ( o yorgunlukla delikli naylonla uğraşmak zor geldi, umarım işe yarar) adaların arasına sererek, üzerlerine ince mıcır döktüm.
Kediler için her adanın üzerine, geçen seneden kalan plastik fileleri serdim.
En zoru toplam 20 çuval toprak ve mıcırı dökmek oldu, adaların kenarından dolayı sürüklemek de işe yaramadı, kaldırıp içine döktüm. Bu akşam bilek, diz ve bel tamir araştırmaları yapacağım, zira sadece parmak uçlarım sağlam durumda
Sn. Meyvelitepe , aşağıdaki formülünüzü örnek olarak aldım ama benim aldığım toprak 1/4 koyun gübresi+ 1/4 torf+ 1/2 normal toprak. Adaların %40'ı doldu, devamını nasıl tamamlamamı tavsiye edersiniz?
"Yeni sebze parkındaki her biri 4 metrekare 20 ada için bir palet coco-peat temin ettim. Bir palette 288 adet var. Her adaya 12 adet koyacağım. Buna ilaveten, her adaya 2 torba klinoptilolit (umdemin), 2 çuval işlenmiş sığır gübresi, yarım kilo kemik tozu, yarım kilo odun külü, yarım kilo kükürt, yarım torba leonardit, iki avuç iz element (demir, bakır, çinko, mangan, magnezyum), kalanı da bahçe toprağı olacak. Fideler yerlerine dikildikten sonra en üste 5 santim kalınlığında keçi gübresi ve çim kırpıntısından yapılmış kompost malç olarak serilecek. Fide dikiminden önce EMA ve mikoriza takviyesi yapmayı düşünüyorum."