View Single Post
Eski 04-04-2010, 19:26   #12
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Isı yalıtımlı alüminyum profilleri konuşmuşdum. Pencereleri kanatlı yaparsak sorun yok ama sürmeli olursa, onlarda kullanılan kilitler ithalmiş, ileride sorun yaşabilirsin dedi alüminyumcu usta.

Sürmeli doğrama çok kullanışlı ancak lodosa bakan pencerelerde aşırı yağmurlarda sızdırma yönünden risk var. Belki de pencereleri kanatlı yapıp izole profil kullanmak daha doğru olacak. Hatta şimdi aklıma geldi, belkide üstten ve yandan açılabilen türde kanatlar var onları da sormak lazım.

Alüminyum doğramaları konuştuğum ustanın oğlu da aynı atölyede babası ile çalışıyor, geçende babası yokken yaptığım bir konuşmada bana şöyle dedi : aliminyum doğramalar soğuk havada dışarıdaki ısı ne ise o dereceye yakındır elleyince. Yani soğuk havada buz gibi olur doğramalar doğrudur, ancak bu, o soğuk havanın aynen evin içine geçmesi anlamına gelmez dedi. Düşündüm çok da haksız değil gibi geldi, halen oturduğumuz evde ve işyerimizde doğramalar alüminyum ama soğuk ile alakalı özel bir sıkıntımız veya ısınma giderimiz yok. Yani bazı şeyleri yanlışmı bilmekteyiz acaba. Ama dediği doğru olmuş olsa izoleli aliminyum profil ile neden uğraşıyor üreticiler sorusu geliyor akla.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön