Alman tipi lahana turşusunun içerisine istediğiniz tatlandırıcıyı katabilirsiniz. Tatlandırıcı veya daha farklı materyaller katmak damak lezzetine bağlıdır ancak katılan materyallerden esas amaç turşunun kendine has o lezzetini sağlayan laktik asit fermantasyonunu hızlandırmaktır. Bu turşunun kendine has kendi suyuyla olgunlaşması kadar yeme olgunluğuna geldiğinde lahana kokulu ve lahana+asit karışımı bir tatla kendine has ta bir lezzeti vardır. İşte katacağınız materyal dikkat edin bu lezzeti gölgelemesin.
Birde her ne kadar alman tipi lahan turşusuna çabuk tüketilmeli desekte kabında olgunlaşmış turşunun üzerinden aldığınız kısımdan sonra lahanaların suyunun üzerine çıkmasını engelleyecek baskıyı yenilememzi lazım ki suyun üzerine çıkan lahanalar pembeleşiyor ve yavaş yavaş eriyor. Daha uzun süre tüketmek için baskıyı korumak gereklidir.