View Single Post
Eski 02-04-2010, 06:58   #8
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Sayın kazim polat,

Hayırlısı ile başlayın gene hayırlısı ile tamamlayın evinizi diliyorum.

Sayın Meyveli Tepe' nin ifadesi ile " geleneksel tarzda inşaat" için yola çıkmaktasınız. Görüldüğü üzere sizde başında olamayacaksınız inşaatın. Kısıtlı imkanlar ile gönlünüzde yer etmiş olan evi yaratmaya çalışacaksınız. İnşaat başladığında göreceksiniz ki o ev için tüm benliği ile çalışan sadece iki fert var. Biri siz biri de usta. Usta inşaata kaptırınca kendini yaptığı tek şey ilerlemeye çalışmak. Onun tüm gün yapmakta olduğu işin bir parçasına el atayım, örneğin çimento karmaya yardım edivereyim on dakikacık dediğiniz de usta ve yardımcısının kıymetini çok iyi anlayacaksınız. Dolayısı ile can havli ile yol almaya çalışan bu insana soru dahi sormak için uygun zamanı kollamak gerektiğini, aksi halde kendi inşaatınıza zarar verdiğinizi zaman size anlatacak. Sorularınızı notlar haline getireceksiniz, eğer akşam vakti kahvede yakalayabilirseniz ustayı değerlendirmeleri de orada yapacaksınız. Size gelir isek, siz artık o evin hem mimarı, hem mühendisi hemi de yüklenicisi oldunuz. Tecrübe de yok aksi gibi. Başında değilsiniz üstelik. Ama takiptesiniz. Kolaymı yıllarca hayal ettiğiniz taştan yuva inşa ediliyor.

Geçende yolda yürürken her zaman olduğu gibi inşaatı düşünmekteyim, şafak attı. Dış kapı zilinin içeriye elektrik tablosuna bağlantısını konuşmadık usta ile dedim. Taş duvar 50 cm. nereden delerde kablo uzatırsınız içeriye. Allahtan cep telefonu var. Usta duvar nerede şu anda dedim, bel hizası dedi. Kapı zili ne olacak dedim, doğru dedi, koydum buraya bir taştan işaret, o kısma gelince koyarım bir kablo yolu oraya dedi, kapattık.

Demek istediğim inşaat ile yatacaksınız inşaat ile kalkacaksınız. Üstelik her sabah saat 6.00 deyince ayaklanmak üzere. Önemli konularda da kaynak ve akıl aramak için zaman zaman benim gibi konuyu ayrı bir başlık altında açmanız gerekebilecek. Ama para işini çözebildiği sürece insan hiç de yüksünülecek bir tarafı yok inşaat yapmanın hatta olağanüstü keyfli olabilir vakit de olsa paranın yanında.


Düzenleyen hosseda : 02-04-2010 saat 22:06 Neden: cümle silimi
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön