Konu: Çim
View Single Post
Eski 01-04-2010, 14:17   #237
naturela
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2010
Şehir: Izmir
Mesajlar: 6
Bahçem için nazik tavsiyeleriniz

Merhaba Arkadaşlar,
İzmir'de, bornova'da oturuyorum. 40m2 kadar bir bahçemiz var. Benim de daha önce başarısılıkla sonuçlanmış 3 çimlendirme denemem var.
Konuyu başından sonuna kadar okudum, şimdi düşünüyorum da ne cüret??? Hiç bir şey bilmeden tamamen kulaktan dolma bilgilerle yapılabilecek bir şey değil kesinlikle.
Ama kararlıyım inşallah bu defa başarırım. Kolaya kaçıp rulo çim de kullanabilirim diye düşünüyorum. Sanırım biraz da ekim zamanını kaçırıyorum. Karıncalar çıktı ve ben hala yabancı otlarla ilgili bir şey yapamadım. Evimizde süregelen bir tadilat var ve elim kolum bağlandı.
Bahçemiz güney cephede ve akşam saatlarine kadar güneş alıyor, Sulama problemimiz yok. Üzerine basabileceğim, akşamdan akşama oturup keyif yapabileceğim bir bahçe hayal ediyorum, ama yine de (olabildiği kadar) halı gibi, kadife gibi bir dokusu olursa çok mutlu olurum. olabilir mi?
Soru 1: Hangi çim tohumları karışımını kullanmam uygun olur? İzmir'de bu tip tohumlarla rulo çim üreten tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

Şu ana kadar başarısızlığımızın sebebinin sertleşen killi toprak olduğunu düşünüyorum. Toprağımızın 20 cm'lik üst kısmını uzaklaştırdık (tadilattan dolayı mecburen oldu ama iyi de oldu). Üzerine uygun bir çim toprağı sermek istiyorum.
Soru 2:Bu toprağın kum, toprak, torf, gübre karışım oranı nasıl olmalıdır?

Şimdi bir diğer problemim de ayrık ve istenmeyen bitkiler. Uzun tırtıklı yeşil yapraklı ve kökleri beyaz ve 1m kadar derinlere inen ayrık, Semizotu, Turp otu, Roka gibi otlar vardı tesviye yapmadan önce bahçede. Sanırım bunları yetiştirmek istesem bu kadar başarılı olamazdım.
Soru 3: Bunları yok etmek için , toprağı gübreleyip (örneğin şeker gübresi), ayrıkların tekrar filizlenmesini sağlayıp yapraklarına Roundup, herbisit döksem, bir sonuç elde edebilir miyim? Sizin daha etkili olacağını düşündüğünüz bir öneriniz var mı?
Soru 4: Böyle bir uygulamanın ardından tohumları ekmek ya da rulo çimi sermek için ne kadar beklemek gerekir?
Bir de son olarak İzmir'de bu işi profesyonel olarak yapabilecek kişiler tavsiye edebilirseniz sevinirim. Eğer aradaki fark makul olursa, sanırım hırsı bir kenara bırakıp işi profesyonellere de emanet edebilirim.
Hocalarımıza ve bu noktaya kadar bilgisini ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler,
Saygılar

naturela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön