Konu: Biyoetanol
View Single Post
Eski 01-04-2010, 13:21   #14
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Dogasever ve Sn. Sarıcan, ben etanol üretiminde daha çok tahıllara ve mısıra yönelmiştim. Çünkü bizim Gaziantep'te barak ovasında iyi tahıl yetişir. Hele bizim ilçede öyle güzel mısır yetişirki adam boyunu aşar.
Sizlerse daha çok atık suları arıtarak etanol üretmek üzerine yoğunlaşmışsınız. Ki Sn. Dogasever oldukça tecrübeli zaten bu konularda.
Benim biyoetanol konusuna yoğunlaşmam daha çok toprak biyolojisi ile uğraşırken bulaştığım bir konu oldu. Bu yüzden sizlerden öğreneceğim çok şey var diye düşünüyorum.
Bizim orada mısır sapı fazla değerlendirilmez. (Arpa, buğday, mercimek vs.hayvanlar için saman olarak değerlendirlir. Ancak sapları sert ve kalın olduğu için mısıra rağbet yoktur. Hatta tarla kenarına biriktirilerek yakılır.) Bu yüzden neden mısır olmasın diye düşündüm.
Sorularım ve araştırmalarımda daha çok işin bu tarafına (fermantasyon ve damıtım) yönelik.
Sn. Dogasever size bir sorum olacak. Peynir suyu arıtmada kullandığımız filtreler ile atıksu arıtımında kullanılan filtreler aynı mıdır? Yoksa peynir suyu için olan daha basit midir? Çünkü nede olsa peynir suyu normal atıksuya suya göre daha homojen. En azından kimyasal atık içermiyor. Protein, yağ ve karbonhidrat içeriyor.


Düzenleyen acemi_caylak : 01-04-2010 saat 18:07
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön