View Single Post
Eski 31-03-2010, 21:53   #5
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Plastik doğramadan kastettiğim PVC denilen ürün. Onu sevemiyorum bir türlü. Tutucu olmanın kötülüğü ama çare yok.

Ev gün boyu güneş alan bir konumda. Hatta gün boyu pişecek demek yanlış olmaz. Ağaç çerçeveleri korumak zor. Güneye baktığı için lodosa da açık. Kışın yağmur, yazın güneş ahşabı çok zorlayacak. Halen yaşadığımız evimizde ve iş yerimizde çerçeveler alüminyum. Sayın Todorun değindiği terleme ve damlamayı evdeki kalorifer peteğinin üstüne denk gelen çerçevelerde zaman zaman yaşamaktayız ancak öyle çok bir rahatsızlık vermiyor. Üstelik 20 yıldan biraz yaşlı bu çerçeveler ama ne boya ne de tamir derdi var. Rengi dahi bozulmadı. İşyerimizdeki alüminyum doğramalar yeni sayılır onlarda da problem hiç yok.

Tercihlerimde önceliği uzun vadede sorun yaşatmayacak olan seçeneklerden yana kullanmaya çalışıyorum. Bu durumda bazı eksileride kabul etmekten başka çarem yok. Mesela alüminyum çerçevelerde de izoleli olan profiller varmış ancak ustam onlar için, sorun konusunda garanti veremem dedi, o seçeneği sildim hemen.

Sayın Meyveli Tepe, bu gün mobilyacı ile konuştuğumda doğramalar kestane olsa da sorun yaşarmıyım dedim, farketmez yaşarsın dedi. İki senede bir onlarında boyaları elden geçmek isteyecek dedi ( kestanenin sağlamlığını bahçeye gürgen masa yaptırdığım bir marangoz var çarşıda, o söylemişdi).

Panjur konusunda henüz hiç bir fikrim yok, onları zamana bırakıyorum.

Uyarılarınız için teşekkür ediyorum.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön