Konu: Biyoetanol
View Single Post
Eski 31-03-2010, 11:32   #12
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. acemi_caylak,

Zaten önemli olan distilasyon cihazında damıtılacak maişe denilen etanol karışımı olan sıvıyı elde edebilmek. Maişe hazır olduktan sonra distilasyon için daha önce evde rakı imalatı yapımı için internette bulup verdiğim linkte tarif edildiği gibi düdüklü tencereden bozma bir cihazla bile yapılabilir.

Sn. Doğasever' in burada bahsettiği atık sulardan bioethanol üretmek ve işin cazibesi de burada. Bence distilasyondan önce atık sular içindeki bioethanole temel teşkil edecek kimyasalları nasıl ayrıştırabiliriz onu düşünmek lazım. Ya da amatör düzeyde biyoethanol üretiminde maliyet analizi yaparak, şeker oranı yüksek bitki veya direkt şekerden fermentasyon yolu ile elde edilen maişeden elde edilen bioetanolün bizde ateş pahasına satılan akaryakıta alternatif olup olamayacağına bakmak lazım.

Rakı imalinde şeker veya üzüm kullanılarak elde edilen ürün yine son zamanlarda yapılan tekel zamlarıyla ateş suyu pahasında olan rakı fiyatlarına göre cazip gibi görünüyordu. Ama bioetanolü yakıt olarak kullanmayı düşünerek üretmek biraz daha kapsamlı çalışmayı gerektiriyor gibi.

Atık suları nasıl ayrıştırabiliriz?

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen Sarıcan : 31-03-2010 saat 16:12
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön