View Single Post
Eski 19-12-2006, 09:13   #18
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Bu tarifte Ardıç meyvesinden bahsediliyor.Bazı Ardıç türlerinin meyvesi zehirlidir. Ülkemizde Ardıç meyvesi Tekel(Şimdilerde Mey İçki sanayi) tarafından CİN AROMATİZASYONUNda kullanılır.O ardıç ağacıda Kastamonu ve Antalya yöresinde bulunur.Diken ardıçı da dediğimiz Yağ ardıçı (Literatürdeki ismini bilemiyorum).Meyvelerinin altına baktığımızda Mersedes in amblemi görülür.Yurt dışında özellikle İngiltere de bu meyve çok sık kullanılır. Bu meyveyi ezin koklayın tadını ve kokusunu alın daha sonra Cin i tadın aynı koku ve tadı bulacaksınız.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön