View Single Post
Eski 30-03-2010, 19:19   #26
gilaburu
Ağaç Dostu.
 
gilaburu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: kayseri
Mesajlar: 1,842
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi choroid Mesajı Göster
İyi Günler,

Forumunuza yeni gelen bir üyeyim. Ankara Beysukentde evimin bahçesine dikeceğim yeni ağaçlar hakkında fikir almak istedim.
Sorum şu, çok fazla büyüyüp uzamayacak (erişkin boy 3-4 m), bir tarafı evin verandası ve diğer tarafı yan evle olan istinad duvarı (ben yüksek kottayım) olan 5 metrelik alana (yani zaman içinde istinad duvarını zorlayıp yıkmayacak) geniş yapraklı ağaç dikmek istiyorum, önerileriniz nelerdir. (bahçemde 1 adet süs eriği ve iki tane süs elması var, diğerleri ibreli ağaçlar).
Ankara iklimine uygun olmasını ve bir de çimle iyi geçinmesini istiyorum.

Saygılar

Dr. Ahmet Akman

gilaboru meyvesi fidanı dikebilirsiniz gilaboru soğuktan etkilenmez ankara iklimine uygundur istediğiniz gibi ağacın boyu fazla büyümez bodur bir ağaçtır.gilaboru meyvesi ekim ayı sonunda toplanır ve bidonlara koyulur ve üzerine su eklenir yani meyve suyun içerisinde durur bu şekilde uzun süre bozulmadan durabilir çok faydalı bir meyvedir

gilaboru ağacının özellikleri

bodur bir ağaçtır

bakımı kolaydır

budama istemez

toprak seçmez

suyu sever

hersene meyve verir


GİLABORU MEYVESİNİN FAYDALARI

Gilaboru'nun Faydaları


Böbrek: Böbrek taşlarının bütün cinsleri asılları itibarıyla suda çözünmeyen kalsiyum tuzu olup bu tuz oluşumunu yerinde eritecek bir ilaç bulunmadığından dolayı lazer, ses dalgası vs. gibi yollarla böbrek taşı fiziksel olarak parçalanıp yerinden oynatılarak düşürülmeye çalışılmak- tadır (diğer bir yöntem açık operasyondur). Ve bu yöntemler hastaya aşırı ağrı- sancı vermenin yanında kalıcı yan tesirleri olan yöntemlerdir. Gilaboru ise böbrek taşını, diğer usullerde ( lazer. vs. ) olduğu gibi; fiziksel parçalama yöntemi ile değil kimyasal çözünme ile yok ettiğinden dolayı ne taş çözünürken nede idrar ile birlikte atılırken hasta ağrı sancı hissetmez. Taşın oluşum süreci tersine işleyerek, taş tamamen erir ve idrar ile birlikte kimyasal madde olarak atılır. 1 kür (8 kg ) Gilaboru 1 hafta içerisinde 6 - 8 mm böbrek taşı eritebilmektedir. Taş 8 mm den büyük ise her 8 mm için bir kür düşünülmelidir. Gilaboru ayrıca böbrek tembelliğine ve bazı cins böbrek kistlerine de iyi gelmektedir. Not:Sertliğinden dolayı lazerinde kıramadığı kristalize cins böbrek taşını Gilaboru' da eritmeyebilir. Bu cins taş ile karşılaşma riskimiz %1-2 civarındadır.



Prostat: Gilaboru, idrar kanalını genişletme özelliği ile mesanenin bir seferde ve kolaylıkla boşalmasını sağlar. Gece ve gündüz sık tuvalete çıkmayı azaltır.



Kalp/ Tansiyon: Gilaboru yatıştırıcı, damar genişliği düzenleyici, iskelet ve kas rahatlatıcı , kalp güçlendirici etkiye sahiptir. Girebolu " Visceral" gerilim / Tansiyon için çok etkilidir. Kas gerilimini azaltır ve spazmları engeller. Hipertansiyonda Cardiovascular sistemini rahatlatır ve tansiyon rahatsızlığından kaynaklanan kabızlığı engeller. Harici kullanımda kramp ve kas gerilmesini rahatlatır. Bazı migren vakalarında da yardımcı olabilir. Kaynak:www.purplesage.org.uk

İdrar Yolu Hastalıkları: İdrar kanalındaki iltihaplanmaları temizler. İdrar kanalındaki daralma ve boğumları açar, idrar zorluğu ve yanmalarına karşıda son derece etkili ve tedavi edicidir.

Dikkat...!
Hastanın 24 saat içerisinde tüketebileceği sıvı bir seferde hazırlanmalıdır. Diğer bir deyişle hazırlanan sıvı mutlaka 24 saat içinde tüketilmelidir.
Gerek meyve gerekse sıkılarak hazırlanmış sıvı sıcaktan ve direkt gün ışığından korunmalı serin bir yerde saklanmalıdır.

Girebolu kullanımı zamana yayılmamalı olabildiğince yoğun kullanılmalıdır.(günde en az 1 kg Girebolu ezilerek suyu yukarıda anlatıldığı şekliyle hazırlanıp kullanılmalıdır.)

Bekleyen meyve mutlaka su içinde ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Kevgirde ezilerek elde edilen Girebolu öz suyuna mutlaka birebir ölçüde su katılmalıdır.

Girebolu' nun bu güne kadar hiç bir yan tesiri tespit edilememiştir.


Gilaboru (Gilaburu) suyu içeriğindeki asitler nedeniyle antikanserojen, antimikrobiyal ve antioksidan özelliğe sahiptir. Antioksidanlar, vücutta serbest radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı birçok olumsuz etkiyi durdurmakta. Bu özelliği nedeniyle gilaboru suyu, yaşlanmayı geciktirici, mutasyonu engelleyici, kanseri durdurucu ve kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.
Gilaboru nun kullanım alanları ve etkileri:
• Böbrek taşlarını eritir.
• Taş üremesini önler.
• Böbrek Tembelliği rahatsızlığına iyi gelir
• İdrar yolları iltihaplarını temizler.
• Ödemi atar, yüksek üreyi düşürür ve dengeler.
• Safra taşlarını eritir ve karaciğeri destekler.
• Prostat rahatsızlığına iyi gelir.
• Kramp çözücü, yatıştırıcı, dokuları sıkılaştırıcıdır.
• Sinir sistemini güçlendirici etkileri vardır.
Gilaboru bitkisi, kanser önleyici, antioksidan ve C vitamini deposudur. Yaklaşık olarak portakaldan 10 kat daha fazla C vitamini içerir.

Eklenen Resimler
  
gilaburu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön