View Single Post
Eski 30-03-2010, 13:57   #102
neseyıldız
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-03-2010
Merhaba,

Sığala fidanıyla ilgili fidanlık telefonu ararken tesadüfen sizin sitenize ulaştım.Sığala ağacıyla ilgilenen ve bu konuda duyarlı pek çok kişinin oluşundan büyük memnunluk duydum.

Son 1-1,5 ay öncesine kadar sığala ağacını doğru düzgün bilmiyordum bile.Lise 2. sınıfa giden bir kızım var.O ve arkadaşı biyolji hocaları danışmanlığında sığala ağacıyla ilgili bir proje çalışması hazırladılar.(Sığala ve okaliptüs ağacını su tutma oranları ve sığalanın korunması, önemi hakkında.)Özellikle tüm şubat tatili boyunca bu konu üzerinde yoğunlaşıp hazırlandılar ve hazırladıkları projeyi Amerikada uluslararası olimpiyat projesi organizasyonuna gönderdiler.International Sustainable World (Energy, Engineering, Environment) I-Sweeep.Bu projeleri de komite tarafından kabul gördü.Nisanın 14'ünde projelerini sunmak amacıyla Amerika'ya davet edildiler.

Projelerinde bilimsel çalışma ve veriler, laboratuvar ortamında yaptıkları çalışmalar, grafikler ve resimler mevcut.Öğretmenleri proje kabul görünce sığala fidanı bulup götürürlerse projenin sunumu açısından iyi olacağını söyledi.

Eşim de 15-20 gün önce Fethiye'ye yaptığı iş ziyaretinde 2 tane sığala fidanı temin etmiş.Fakat bu fidanı uçakta yanlarında götürme imkanları yok.kargoyla gönderebililiriz ama fidan için tarıma uygunluk belgesi istiyorlar.Bu belgeyi nerden temin edebiliriz?

Sizin sitenizde bu konuda çok bilgili ve duyarlı arkadaşların olduğunu farkettim.Dünyadan 60 ülkenin katılımyla yapılacak olan bu olimpiyatta ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve uluslararası düzeyde sığala ağacının önemine dikkat çekebilmek için sizin önerileriniz ve yardımlarınız ne olabilir?

Ben sitenizde 'sığalanın gözyaşları ' adlı belgeselden haberdar oldum bu belgeselin cd **** dvd'sini nasıl temin edebiliriz.Yazılı ve görsel olarak orda sergileyip gösterecekleri döküman konusunda yardımcı olabilirseniz çok memnun oluruz.

Siz değerli arkadaşların fikir ve önerilerini bekliyoruz.Teşekkürler...

neseyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön