View Single Post
Eski 30-03-2010, 13:49   #7
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Ben bu uygulamayı daha önce denedim, hem gövdede hem de dalda gayet işe yarar bir yöntem. Yalnız yaparken dikkat etmeniz gereken bir iki nokta var.

Tellerin gövdede olacak kısmına vyssera'nın dediği gibi kalın lastik veya rafya sarmanızda fayda var (yapışkanlı tarafları birbirine gelecek şekilde iki kat yapıp, siyah elektrikçi bantı da kullanabilirsiniz). Ve teli ağaç üzerinde 3-5 tur (45 derece açılı sarmanız daha iyi olacaktır) sararsanız tüm kuvveti tek noktadan uygulamamış olursunuz. Böylece hem ağacınızı zedelemezsiniz hem de daha yumuşak ve gerçekçi bir kavis kazandırabilirsiniz.Bu işlemi yaparken sardığınız yerin, ağaç büküldükten sonraki pozisyonunu hayal ederek dallara zarar vermeyecek şekilde uygulamaya dikkate edin. Çünkü ağaç kavislenince teller gövde üzerinde kayabilir.

Size önereceğim bir diğer şey ise telleri çevirirken ağaç ile bağladığınız yer arası 20-25cm veya daha fazla ise iki ayrı noktadan çubuk sokmanız ve ters yönlere bükmeniz. Daha sonra o çubukları orda bırakırsanız zaman içerisinde tel tekrar uzamaya başladığında , o çubukları vana gibi kullanarak tekrar gerebilirsiniz.

Umarım faydalı olmur, kolay gelsin

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön