View Single Post
Eski 30-03-2010, 10:58   #3
Hhatice
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Kilosunu 60 liradan kuzugöbeği ihracı yapabilirsiniz
17 Mart 2008

Avrupa ülkelerinde yoğun talep görüyor.Özellikle Fransa Almanya Hollanda ve İtalya'ya ihraç potansiyeli oldukça yüksek.Evet kilosu 60 liradan alıcı bulan kuzugöbeği mantarından bahsediyoruz.Türkiye'nin birçok yöresinde bahar aylarında toplanan bu mantar türü çoğunlukla çam ormanlarında, yol kenarlarında, yanmış orman alanlarında tek tek ya da 2-3'lü gruplar halinde yetişiyor.

Doğadan toplanan kuzugöbeği mantarı talebi karşılamakta yetersiz kalıyor.Dolayısıyla kuzugöbeğinin yüksek talebini karşılamak için doğadaki populasyonu artırıcı çalışmalar yanında suni üretim teknikleri geliştirilmektedir. Bu konuda pek çok çalışma yapılmaktadır; örneğin, Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen proje gibi.Kaya Boztok ve Neşe Erkip tarafından geliştirilen projeyle bu mantarlar suni olarak üretilebiliyor.

Mantar yetiştiriciliği konusunda aklınıza takılanları, Ziraat Fakültelerinin bahçe bitkileri bölümleriyle, araştırma merkezleriyle bağlantı kurarak elde edebileceğiniz gibi, Tarımsal Araştırmaları Destekleme ve Geliştirme Vakfı (Tel: (226) 812 72 01, Faks: (226) 814 99 75, e-posta: tav@tav-yalova.org)’ndan da gerekli dokümanlara ulaşabilirsiniz.
Bilim ve Teknik dergisinin Aralık 1994 325. sayısında yayımlanan Makromantarlar başlıklı makaleyi de okumanızı önerilir

TİCARİVİZYON dan alıntıdır

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön