View Single Post
Eski 29-03-2010, 19:35   #18
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

UHT'mi?, Şişe süt mü?, Karton ambalajdaki süt mü yoksa sokak sütçüsünün sütü mü? Bu sorularımızın cevabını bulmak amacı ile yazılmış bir mektup ve yetkililerin cevabı aşağıda.

Sn. Çapar Kanat'ın Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğüne sorduğu soru aşağıdadır. Elektronik Posta yolu ile gelen mektubu aşağıya yapıştırıyorum.


Alıntı:
TARIM BAKANLIĞI SÜT TOZU ANALİZİNDE HAREKETE GEÇİYOR ! SÜT TÜKETİCLERİNE MÜJDE !

Dünya’da ekmekten sonra ikinci öneme sahip gıda maddemiz süt ve süt ürünlerine artık

Koruma Kontrol Genel Müdürü Doç Dr. Muzaffer Aydemir ‘inde biz tüketiciler kadar ilgi gösterdiğini görmek bize gayet memnuniyet vermekten de öte bir şey oldu.

Müraacatımız üzerine bize gönderdiği resmi yazı kağıdının sağ üst köşesinde baklava dilimi içerisindeki K-Q TSE-ISO-EN 9000 Toplam Kalite Yönetimi ilkesine ve Akademik Kariyerine yakışır bir şekilde harekete geçildiğini gösterdi. Genel Müdürlük makamı ve Genel Müdürlük Personel’inin bu Toplam Kalite belgesinine sahipliğinin gereğini kanıtlandı. Tüketicilerin gerçek besin değerine ulaşma, besini kendi değerinde satın alabilme imkanını başlatan Tüm Genel Müdürlük Personeline ve kendisine tüm süt ve süt ürünleri tüketicilerinin teşekkürlerini sunuyorum.

Şayet bu çalışmanın semeresini görür isek Sayın Genel Müdür’ün ismi tüm tüketiclerin kalbine altın harflerle yazılmış olacaktır. Sayın Genel Müdür’üm; iz bırakmış ,farkındalık yaratmış olacaksınız.

(Benzer hassasiyetin Ulusal Gıda Kodeks Komisyonunca da gösterilerek yüzlerce tüketicinin dilekçelerinin – ambalaj üzerine çiğ sütten yapılmıştır veya süt tozundan yapılmıştır yazılması-gündeme alınmasını beklemekteyiz.)

Genel Müdürlük teknik ve idari personelinin bu Labaratuvar çalışmalarına ivme kazandıracaklarına da inancımız tamdır

Bu konudaki resmi yazı aşağıdadır:


Alıntı:
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI

Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü

Sayı : B.12.0.KKg.0.15.01.00-559-12.03.2010-009421-18422

Sayın Çapar Kanat

İlgi: 22.02.2010 tarihli müraacatınız.

İlgi müraacatınızda sormuş olduğunuz süt ve süt ürünlerinin çiğ sütten mi süt tozundan mı yapılıp yapılmadığına ilişkin sorunuz üzerine konuyla ilgili analizin yapılabilirliği konusunda metod tesbit araştırmasına gidilmiş ve analizin yapılabilmesi için Labaratuvarlarımızda çalışma başlatılmıştır.

Billgilerinize rica ederim.

Doç. Dr. Muzaffer Aydemir

Bakan adına

Genel Müdür


Yukarıdaki bu cevaptan anlaşılacağı kadarıyla henüz bu gibi tahlillerin yapılmadığı ve böyle bir tahlilin metodunun bile henüz belirlenmediği anlaşılmaktadır.

Eğer metodu belirleyebilirlerse biz de, UHT ve diğer sütlerin imalatında süt tozu kullanılıp kullanılmadığını anlayabileceğiz. Şimdiye kadar böyle bir araştırmanın yapılmamış olması bile düşündürücü. Yani ne içtiğimizi bilmeden içmişiz.


Saygılarımızla

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön