View Single Post
Eski 29-03-2010, 07:57   #22
ayhan74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: Kdz.Ereğli
Mesajlar: 178
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sevgili ayhan74, emeğine sağlık. Sevgili Sarıcan'ın dediği gibi uçurmuşsun çilekleri Yalnız, bir sorum olacak. Borulara taktığın o vidalar zamanla ağırlığın etkisiyle boruları yırtıp bir sakatlık çıkarmaz değil mi? Vidayla hiç uğraşmayıp boruları doğrudan zincirle tuttursaydın daha sağlıklı olurmuş gibi geldi. Ama gerçekten çok güzel bir düzenek olmuş.

Diğer bitkilerin de, özellikle fesleğenlerin harika görünüyor. Bir de; marullara bu saatten sonra çok dikkat et. Çünkü marul sıcağı pek sevmez ve havalar da ısınmaya başladığı için çok kısa sürede tohuma kalkmaya yatkın olurlar. Gelişimlerini sıkıca kontrol etmelisin.

Bir de kullandığın motordan bahseder misin biraz? Hemçilekler hem de durgun su için aynı motoru mu kullanıyorsun?

Başarılar dilerim. Gelişmeleri de sık sık fotoğraflayıp paylaşırsan seviniriz.
Sayın Malbman,
İltifatların için teşekkürler.
Endişelerin için bende çok düşündüm. Fakat piton vidaları pimaşa sıkmadan önce küçük bir delik delip, sıkıca içine vidalama yaptım. Ayrıca sızdırma için içerden ve dışardan da silikonladım. Umarım ilerde bir sıkıntı çıkartmaz.

Fesleğenlerden bahsetmişsiniz. Sanırım kastınız yeşil naneler. Onları eşimin pazardan aldığı yeşil nanelerden çelik yaparak elde ettim. Şimdilik bir sorun yok gibi. Umarım ilerde de olmaz. Marullar için uyarılarını dikkate alacağım. Fotolar için de merak etmeyin. Her fırsatta yeni foto yükleyeceğim. İlerleyen zamanlarda sizler gibi ustaların yorumlarına çok ihtiyacım olacak.
Çilekleri tavana astığım için 2 metreye su pompalayacak bir akvaryum su pompası almıştım. Onunla çilekleri besliyorum. Durgun su için aldığım akvaryum hava pompasıyla hem domatesleri hem de salatalıkları besliyorum.
Kolay gelsin. Saygılarımla


Düzenleyen ayhan74 : 29-03-2010 saat 08:01 Neden: Eksik yazı için düzeltildi.
ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön