View Single Post
Eski 25-03-2010, 14:08   #17
webgezer
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 47
Kyotoyu çok da kafanıza takmayın derim ben, örneğin karbon ticareti az gelişmiş ülkelere sen kirletme ben kirleteyim, başka bir ifadeyle sen yapma hakkını bana ver ben yapayım gibi çarpık bir mantığa sahip; elbette bu ticaretin alıcıları gelişmiş ülkelerdeki şirketler ve satıcıları da gelişmekte olan ülkelerdeki uzantıları olacaktır.

Ben Kyoto'yu çevre kirliliğine bir önlem olmaktan çok bir fosil yakıt karnesi olduğunu düşünüyorum; fosil yakıtlar sınırlı, bunların arzı mevcut büyümeyi sağlayacak kadar arttırılamıyacak, üstelik tüketici olan Batı ülkeleri halbuki kaynaklar ağırlıklı Doğu'da, bu durumda talebi sınırlamak lazım, bunun bir yöntemi fosil yakıt kullanımını karneye bağlamak. Elbette bunu böyle sunduğunuzda destek bulması mümkün değil, o zaman küresel ısınma-çevrecilik olarak konuyu gündeme getiriyorlar.
Kyoto kavgası kirletelim-kirletmeyelim değil "sen ne kadar enerji tüketeceksin ben ne kadar enerji tüketeceğim" kavgasıdır. Bana göre sonucu çok da önemli değildir çünkü bir zaman sonra zaten tüketilebilecek fosil yakıt arz tarafından sınırlanacaktır.

Kendinizi o kadar çaresiz hissetmeyin elinizde çok önemli bir güç var; her gün yüzlerce karar veriyorsunuz, hangi ürünü satın alacağınızdan kullanacağınız araca kadar, nasıl bir yerde yaşadığınızdan nasıl bir yaşam sürdüğünüze kadar bir çok şeyi değiştirmek elinizde... Doğayı bu kararlara katmanız önemli bir farklılık yaratır.

webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön