View Single Post
Eski 23-03-2010, 10:46   #7
hidayetcaliskan
Ağaçsever
 
hidayetcaliskan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2008
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 56
sayın alperen55
gerçi ben bu yazıyı geçen yıl yazmıştım ama yine de açıklama getiriyim. 100 tavuğun maliyeti konusunda haklısınız. Bu veya başka hangi iş olursa olsun küçük miktarlarda yapıldığı zaman karlı olmuyor. Ancak benim bu işi yapmak istememdeki esas neden kar değil sosyal sorumluluktu. şöyle ki, bu tavuklar çoğunlukla kesimhanelerde sulu sistemle yolunduğu için yani sıcak suda bekletildikleri için bu sıcak suyun etkisiyle kanlarının etlerine karıştığı bu nedenle de yenilmesinin haram olduğunu söyleyenler var. Ben bilmiyorum doğru veya yanlıştır. Bu yüzden de çevremde marketten tavuk alıp yemeyen bir sürü insan var. Ben bu işe girseydim bu yüzden girecektim. Ama şimdilik kısmet olmadı. Sonra imkanım olursa yine yapmayı düşünüyorum. Zaten öyle fazla tavuğu kesecek tesisim falan da yok. Ama eğer yapacak olursam son derece temiz biçimde yetiştirip temiz şekilde keseceğim inşallah. Dediğim gibi şimdilik hayal...

hidayetcaliskan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön